Partidul ŞOR şi PCRM au protestat la MAI: „Jos păpuşile din paie de la guvernare!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

Deputaţi, membri şi simpatizanţi ai Partidului „ŞOR” şi ai Partidului Comuniştilor din Republica Moldova au organizat joi, 23 iunie, un protest comun în faţa Ministerului Afacerilor Interne.

Participanţii au adus mai multe baloturi de paie, iar unul dintre acestea i l-au oferit drept cadou ministrului Ana Revenco. Şi asta drept răspuns la decizia poliţiei de „a aresta” baloturile de paie din care urma să fie improvizată o scenă pentru protestul din 19 iunie, din Piaţa Marii Adunări Naţionale.

„Jos păpuşile din paie de la guvernare! Nu mai umblaţi cu paiele în cap! PAS, pleava societăţii!”, sunt doar câteva dintre lozincile care au fost scandate în faţa MAI, de către participanţii la protest, nemulţumiţi de atitudinea şi comportamentul poliţiştilor de la protestul din 19 iunie. Potrivit celor din Partidul ŞOR, atunci, reprezentanţii forţelor de ordine, inclusiv poliţiştii, au comis mai multe ilegalităţi, abuzuri şi presiuni pentru a împiedica lumea să participe la manifestaţie. 

„Din păcate, poliţia nu lucrează pentru cetăţeni, dar este nevoită să execute ordine ale ministrului de Interne. Peste 40 de mii de cetăţeni au participat, în 19 iunie, la un protest pentru o viaţă nouă. Am încercat să organizăm această manifestaţie aşa cum se cuvine, să avem o scenă, echipamente care să asigure sunetul pentru a fi auzite mesajele noastre, dar poliţia ne-au pus beţe în roate. Oamenii au fost împiedicaţi să participe la manifestaţie. Asta deşi poliţiştii trebuie să fie în slujba cetăţeanului. Aşadar, cerem demisia ministrului Revenco şi a poliţiştilor care au comis abuzuri şi au respectat ordine ilegale. Vom depune plângeri la Procuratura Generală pe numele celor care se fac vinovaţi”, a declarat Marina Tauber.

Deputaţii Partidului „ŞOR” şi cei ai PCRM au solicitat, la şedinţa Parlamentului de joi, audierea ministrului de Interne, dar şi a prim-ministrului Natalia Gavriliţa în privinţa „comportamentului abuziv al poliţiştilor faţă de cetăţeni”. Majoritatea parlamentară a PAS a respins propunerea deputaţilor din opoziţie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite