Partidul Şor şi-a prezentat candidatul pentru funcţia de primar de Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Politic Şor şi-a prezentat miercuri, 11 septembrie, candidatul pentru funcţia de primar general al municipiului Chişinău. Este vorba despre Valerii Klimenko, preşedinte de onoare al formaţiunii. Anunţul a fost făcut la o conferinţă de presă, printr-o adresare video a liderului partidului, Ilan Şor, transmite IPN.

Ilan Şor a declarat că astăzi în oraş se atestă murdărie, dezordine şi corupţie, iar singura soluţie este renovarea de la zero a municipiului. Potrivit lui, Valerii Klimenko „este o persoană care se ţine de cuvânt, care şi-a demonstrat calităţile personale şi care va putea realiza reformele necesare”. „Cu sprijinul echipei Partidului Şor, va reuşi să construiască o capitală nouă, vom putea împreună să creăm un oraş în care fiecare chişinăuian să fie mândru că locuieşte aici”, a menţionat Ilan Şor.

Valerii Klimenko a spus că va transforma Chişinăul după modelul oraşului Orhei. „La Orhei, echipa noastră a reuşit să realizeze proiecte sociale, umanitare, infrastructurale care ne permit să spunem că nu mai există oraşe ca Orheiul în privinţa amenajării, curăţeniei. Dacă am compara Chişinăul cu Orheiul, ar ieşi în detrimentul capitalei”, a menţionat acesta.

Valerii Klimenko a mai candidat la şefia capitalei şi la scrutinele locale precedente, reprezentând Mişcarea „Ravnopravie”, care a fost redenumită în octombrie 2016 în Partidul Şor. La alegerile din iunie 2011 Valerii Klimenko a acumulat 0,22% din sufragii, iar la scrutinul din 2015 – 0,09%.

La scrutinul local nou, din 2018, pentru funcţia de primar al capitalei, Partidul Şor a desemnat-o pe Reghina Apostolova. Cu câteva zile înainte de ziua alegerilor, aceasta a fost exclusă din cursa electorală  pe motiv că a fost admisă finanţarea din exterior a campaniei electorale.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite