Partidul Democrat va dirija toate acţiunile din guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parlamentul va acorda votul de încredere pentru Guvernul condus de Pavel Filip, în pofida faptului că a fost propus de către o majoritate parlamentară constituită illegal, a declarat analistul politic Oazu Nantoi, în cadrul emisiunii „În PROfunzime”, de la postul de televiziune „PRO TV Chişinău”, transmite IPN.

„Plahotniuc ar trebui să fie recunoscător acelei decizii a Curţii Constituţionale de la sfârşitul lunii decembrie. Era clar că se va merge pe acest scenariu. Indiferent ce ar fi spus Filip, în Moldova s-au creat nişte clişee, nişte stereotipuri, iar atunci când opinia publică a fost stresată cu candidatura lui Plahotniuc, a devenit clar că dacă se va merge pe acest scenariu cu crearea majorităţii absolute, atunci următorul premier va fi sută la sută cel adus de PDM”, a declarat  analistul.

Potrivit lui Nantoi, prin desemnarea lui Pavel Filip la funcţia de prim-ministru, PDM a preluat controlul definitiv asupra executivului. „Până nu demult exista o partajare între PDM şi PLDM. Partidul Democrat va guverna în întregime, iar Partidului Liberal îi vor reveni poate câteva ministere”, a adăugat Oazu Nantoi.

Analistul susţine că Guvernul Filip va fi unul nelegitim. „Mai multă lume consideră că această guvernare va fi lipsită de legitimitate. Nu pentru aceasta au votat oamenii în noiembrie 2014. Este imposibil în Republica Moldova să faci previziuni politice, bazându-te doar pe consideraţiuni politice”, a spus Nantoi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite