Partidul „Democraţia Acasă” a lansat un apel de solidaritate în cazul Alinei Panico. Poliţia de Frontieră neagă că i-a interzis accesul în Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Reprezentanţii Partidului „Democraţia Acasă” fac apel către mass-media şi organizaţiile naţionale şi internaţionale de apărare a drepturilor omului să se autosesizeze privind cazul candidatei Alina Panico, stabilită în România, căreia i-ar fi fost interzisă intrarea pe teritoriul Republici Moldova.

Într-o conferinţă de presă la IPN, Ion Leaşcenco, candidat la alegerile parlamentare pe lista Partidului „Democraţia Acasă”, a afirmat că motivul invocat de Poliţia de Frontieră la blocarea accesului Alinei Panico pe teritoriul Republicii Moldova –  şi anume, că ar fi un pericol care atentează la siguranţa naţională – este unul bizar.

Potrivit lui Ion Leaşcenco, în cazul dat s-a comis un abuz, deoarece Alina Panico nu reprezintă un pericol pentru siguranţa naţională. Cu atât mai mult că aceasta candidează la alegerile parlamentare şi din această postură ar fi trebuit să beneficieze de imunitate în perioada electorală.

Valeria Voronin, colega Alinei Panico, a menţionat că este condamnabilă şi inadmisibilă atitudinea Poliţiei de Frontieră faţă de propriii cetăţeni. Prin această acţiune autorităţile statului au creat o situaţie neplăcută şi părinţilor Alinei, care o aşteptau acasă. Valeria Voronin a lansat un apel, către toţi colegii din  mass media, să se solidarizeze pentru a condamna abuzurile poliţiei de frontieră şi a vameşilor faţă de candidata Alina Panico.

Anatol Ursu, candidat la alegerile parlamentare pe lista Partidului „Democraţia Acasă” şi colegul Alinei Panico atunci când lucrau la 10 TV, a menţionat că este halucinant ceea ce se întâmplă.

„Acesta susţine că aceste abuzuri sunt făcute de guvernare din cauza fricii pe care o are  faţă de mişcarea unionistă”. „Nu s-a mai pomenit aşa ceva, ca unui candidat, cetăţean al statului, să-i fie interzisă intrarea pe teritoriul propriei ţări. Poate doar în cazul lui Renato Usatîi, însă să faci o paralelă la pericolul pe care îl reprezintă Renato Usatîi şi Alina Panico este un lucru exagerat”, a mai afirmat Anatol Ursu.

Amintim că Poliţia de Frontieră a Republicii Moldova a comunicat că interdicţia de a intra pe teritoriul ţării a microbuzului din caravana electorală a lui George Simion a fost aplicată doar în ceea ce priveşte mijlocul de transport, nu şi în privinţa persoanelor care se aflau în el, acestea având posibilitatea să traverseze frontiera oricând doresc, utilizând alt mijloc de transport.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite