Politică

articolul anterior articolul urmator

PAS anunţă consultări publice privind piaţa produselor petroliere şi funcţionarea ANI

0
26 Jul 2021 17:38:50
Autor: Iurii Botnarenco
Igor Grosu, lider PAS
Igor Grosu, lider PAS

Deputaţii Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) anunţă consultări publice privind amendamentele la Legea privind piaţa produselor petroliere şi la legislaţia care se referă la funcţionarea Autorităţii Naţionale de Integritate, pentru miercuri, 28 iulie, transmite IPN.

Potrivit PAS, proiectele vor fi înregistrate la Secretariatul Parlamentului imediat după alegerea conducerii Parlamentului şi a organelor de lucru ale acestuia.

Consultările vor avea loc în „Sala Europa” din clădirea Parlamentului. De la ora 10.00, vor avea loc consultări publice pe marginea amendamentelor la Legea privind piaţa produselor petroliere, iar de la ora 14.00 – pe marginea amendamentelor la Legea cu privire la Autoritatea Naţională de Integritate şi actelor legislative conexe.

Legea privind piaţa produselor petroliere a fost votată de deputaţii precedentei legislaturi în luna martie. Aceasta prevede plafonarea preţurilor în baza unei Metodologii de calculare şi aplicare a preţurilor la produsele petroliere, elaborată, aprobată şi supravegheată de către Agenţia Naţională de Reglementare Energetică (ANRE), luând ca bază cotaţiile burselor internaţionale Platt`s. Proiectul fusese înaintat cu titlu de iniţiativă legislativă de către deputatul independent Alexandru Oleinic.

Totodată, în decembrie 2020, majoritatea PSRM şi Partidul Şor, au votat modificări la Legea de funcţionare a Autorităţii Naţionale de Integritate (ANI). PAS le-a contestat la Curtea Constituţională. Atunci, deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, spunea că proiectul prevedea la început doar modificarea legii de funcţionare a ANI astfel încât, prin minimizarea semnificativă a termenelor de prescripţie, să fie încetate mai toate dosarele pe averea nejustificată cu care au fost prinşi mai mulţi socialişti. Pe ultima sută de metri însă, au fost adăugate prevederi care modifică şi Codul de procedură penală. Curtea Constituţională a admis cererea de suspendare a acţiunii Legii de funcţionare a Autorităţii Naţionale de Integritate.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările