PAS cere ca Executivul să ofere sprijin agricultorilor în sumă de 1 miliard de lei. Maia Sandu: „Dacă Guvernul nu are bani, atunci să se împrumute”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maia Sandu

Partidul Acţiune şi Solidaritate a organizat un nou protest joi, 6 august, la Preşedinţie, pentru a solicita preşedintelui Igor Dodon şi premierului Ion Chicu să ofere sprijin agricultorilor care au avut de suferit de pe urma secetei.

De asemenea, Maia Sandu a menţionat că PAS cere decretarea stării de urgenţă în agricultură, dar şi convocarea de urgenţă a şedinţei Parlamentului la care să se discute „probleme formulate de către agricultori şi să se identifice soluţii care să fie puse în practică de Guvern. 

„Noi cerem ca să se facă rectificarea bugetului imediat. Noi cerem să se aloce cel puţin 1 miliard de lei pentru a ajuta sectorul agricol. Şi dacă Guvernul nu are bani, atunci să se împrumute de la donatorii externi Este o situaţie de urgenţă şi trebuie ca măsurile să fie pe potrivă”, a afirmat lidera PAS.

Premierul Ion Chicu a anunţat marţi, 28 iulie, că Guvernul va aloca în total 350 milioane de lei în sprijinul agriculturii, care a avut de suferit de pe urma secetei, dar şi a ploilor cu grindină. Totodată, prim-ministrul i-a îndemnat pe agricultori să delimiteze „acţiunile reale şi promisiunile făcute de politicieni”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite