PAS cu lista electorală definitivată, Platforma DA încă se mai gândeşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
pas si ppda

PAS şi Platforma DA merg separat la alegerile parlamentare anticipate. Reprezentanţii PAS spun că şi-au definitivat lista electorală şi în scurt timp o vor depune la CEC. De cealaltă parte, reprezentanţii Platformei DA resping ideea unui bloc electoral cu PLDM, însă aşteaptă ca oamenii profesionişti şi integri din echipa fostului premier Filat să se alăture Platfomei DA pentru a participa la alegeri pe o listă comună, notează IPN.

Reprezentanţii PAS spun că lista electorală pe care o vor depune la CEC este una reprezentantivă, pe ea regăsindu-se profesionişti din partid, dar şi persoane din afara sferei politice.

„Pe listă se regăsesc toţi deputaţii, garnitura de miniştri care n-a mai ajuns să fie votată. Sunt ai noştri, din partid. Avem şi persoane din societatea civilă, din domeniul medical, din diaspora. Avem o listă reprezentativă. Eu am ferma convingere că în următorul Parlament va fi o majoritate proeuropeană foarte puternică formată din cel puţin 58 de deputaţi autentici proeuropeni”, a spus vicepreşedintele PAS Vladimir Bolea, în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Reprezentanţii Platformei DA spun însă că mai operează modificări la lista electorală şi resping ideea unui bloc cu PLDM. Potrivit lor, o astfel de construcţie politică ar pune în pericol accederea Platformei DA în Parlament.

„A existat această ofertă din partea PLDM, noi discutăm despre asta cam din luna ianuarie, dar nu poate fi vorba despre un bloc electoral dintre Platforma DA şi PLDM. Un bloc ar creşte foarte mult pragul electoral, nu că ne-am teme de acest lucru, dar sunt riscuri pe care nu vrem să le provocăm. O listă comună – da, şi vorbim despre lista Platformei DA”, a spus Ion Terguţă, secretarul general al Platformei DA,

Astăzi începe depunerea dosarelor pentru înregistrarea candidaţilor la funcţia de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Dosarele pot fi depuse la sediul Comisiei Electorale Centrale până la data de 11 iunie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite