Politică

articolul anterior articolul urmator

PAS nu va participa nici astăzi la şedinţa Parlamentului şi cere Guvernului să renunţe la asumarea de răspundere: „Este o încercare de uzurpare a puterii”

0
6 Jul 2020 12:44:32
Autor: Iurii Botnarenco
FOTO IPN
FOTO IPN

Fracţiunea PAS, condusă de Igor Grosu, a anunţat că nu va participa la şedinţa Parlamentului de luni, 6 iulie, la care premierul Ion Chicu urmează să prezinte legile pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea în faţa Legislativului. Igor Grosu a avertizat Guvernul să renunţe la această iniţativă pentru că asumarea de răspundere nu va trece.

Igor Grosu i-a îndemnat pe Igor Dodon şi Ion Chicu să „nu insiste pe prostia lor” şi să trimită proiectele de lege în procedură parlamentară, acolo unde PAS este dispus să examineze, să voteze şi să vină cu modificări la proiectele respective.

Igor Grosu a menţionat că, dacă Ion Chicu este în căutare de pretexte pentru a-şi da demisia, mai întâi ar fi cazul ca aceste legi să fie votate de Parlament, iar apoi „chiar vă rog, scutiţi această ţară de un Guvern catastrofă”.

Amintim că două şedinţe ale Parlamentului de săptămâna trecută, unde urma să fie examinată asumarea de răspundere a Guvernului pentru modificarea Legii nr. 270 din 2018, privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar, au fost amânate din lipsă de cvorum. Următoarea şedinţă va avea loc luni, 6 iulie.

Igor Dodon susţine că „întreaga societate asistă în aceste zile la blocarea activității Parlamentului, în momentul în care Guvernul dorește să pună în aplicare pachetul de legi sociale prin care să fie susținute financiar mai multe categorii importante de cetățeni”.

Lidera PAS, Maia Sandu, a reiterat poziţia formaţiunii sale că PAS este gata să voteze legile pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea, însă doar dacă acestea vor trece prin procedură parlamentară şi nu prin asumare de răspundere.

Ion Chicu a dat de înţeles luni, 6 iulie, că ar putea demisiona dacă deputaţii din opoziţie din nou vor boicota şedinţa Parlamentului la care Guvernul urmează să prezinte legile pentru care şi-a asumat răspunderea în faţa Legislativului.

Ion Chicu a adus cu acuzaţii la adresa liderei PAS, Maia Sandu, despre care spune că s-ar responsabilă de faptul că nu există cvorul la şedinţele Parlamentului, iar Guvernul nu poate prezenta legile pentru care şi-a asumat răspunderea.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările