PAS se opune majorării tarifului pentru călătoria cu transportul public şi îl atgacă pe Ion Ceban: Este incompetent şi incapabil să facă un lucru până la capăt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumitru Alaiba, deputat PAS
Dumitru Alaiba, deputat PAS

Preşedintele comisiei parlamentare economie, buget şi finanţe, Dumitru Alaiba, critică dur intenţia majorării tarifelor pentru călătoria cu transportul public în Chişinău şi dă de înţeles că autorităţile centrale nu vor oferi municipalităţii bani pentru subvenţionarea Regiei Transport Electric (RTEC).

Alaiba a criticat activitatea primarului general, menţionând că edilul este incapabil să realizeze reforme care ar asigura buna funcţionare a RTEC, iar pasarea cheltuielilor pe seama cetăţenilor rămâne cea mai simplă soluţie, notează IPN.

Dumitru Alaiba califică drept total ineficientă activitatea primarului Chişinăului şi spune că necesitatea majorării tarifelor la călătoriile cu transportul public a fost generată de incompetenţa edilului de a realiza reforme pe interiorul RTEC.

„Este incompetent şi incapabil să facă un lucru până la capăt. E foarte simplu doar să creşti tariful. E simplu să spui că RTEC are pierderi şi trebuie majorat tariful. Dar poate trebuie să vorbeşti despre necesitatea unei reforme la RTEC? El vorbeşte doar de majorări de tarife şi cere bani de la buget. Asta e tot lucrul primarului? În aşa condiţii oricine poate fi primar. Întâi trebuie să reformeze, să optimizeze, să vadă ce scheme sunt sau să recunoască faptul că este un manager prost. Înţeleg că e uşor să văruieşti bordurile, că asta e unicul lucru pe care-l face. Sunt lucruri mai grele decât a face trotuare şi a pune tufari. Asta a făcut Şor la Orhei şi Ceban importă acest model în Chişinău”, a spus Dumitru Alaiba în cadrul emisiunii „Rezoomat cu Ileana Pîrgaru” de la RliveTV.

Acum 2 zile, primăria Chişinău a transmis un demers către Guvern şi Parlament prin care anunţă că ar putea menţine actualele tarife la transportul public dacă administraţia centrală oferă suma de 350 de milioane de lei pentru subvenţionarea Regiei Transport Electric şi a Parcului Urban de Autobuze.

„Bugetul de stat nu-i sac fără fund. În primul rând, să caute rezerve pe intern, să mai optimizeze, să facă măcar o reformă în 4 ani de mandat. Îmi pare rău că cetăţenii s-au lăsat minţiţi în 2019, dar în curând vom avea şansa să reparăm această greşeală”, a mai spus Dumitru Alaiba.

Municipalitatea a propus un tarif de referinţă de 6 lei pentru călătoria cu transportul public, valabil atât pentru călătoria cu troleibuzul, cât şi cu autobuzul, în capitală şi în suburbii. Ultima oară, tarifele pentru călătoria cu transportul public în Chişinău au fost modificate în anul 2009.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite