Politică

articolul anterior articolul urmator

PAS propune majorarea alocaţiilor pentru veteranii cu dizabilităţi cu 550 de lei

1
18 Sep 2021 09:50:10
Autor: Iurii Botnarenco

Deputaţii PAS propun majorarea alocaţiilor cu 550 de lei, din luna octombrie anul curent, pentru persoanele cu dizabilităţi care au participat la războiul de la Nistru, la lichidarea consecinţelor avariei de la Cernobîl sau în cel de-al Doilea Război Mondial. O iniţiativă legislativă în acest sens este propusă dezbaterilor publice, transmite IPN.

Preşedintele Comisiei protecţie socială, sănătate şi familie, deputatul PAS, Dan Perciun, a adăugat că pentru veteranii care au luptat pentru integritatea Republicii Moldova, în Afganistan,  pentru soţii supravieţuitorilor – alocaţiile urmează a fi majorate cu 250 de lei. Cu aceeaşi sumă se propune majorarea alocaţiilor pentru victimele reabilitate ale represiunilor politice din perioada 1917-1990. Sunt peste 30 de mii de oameni care vor beneficia în ansamblu de aceste majorări. Costul total al proiectului este 36 de milioane de lei pentru acest an.

Deputatul PAS, Boris Marcoci, a declarat, că a fost şi el unul dintre cei care a luptat în 1992 pentru independenţa Republicii Moldova. Pentru apărarea integrităţii ţării s-au ridicat peste 30 de mii de poliţişti, militari şi civili. În rândurile tuturor veteranilor, peste 370 nu s-au mai întors de pe platourile de luptă, peste 400 de persoane au rămas cu diferite sechele. Parlamentarul i-a îndemnat pe veterani să meargă la casele teritoriale din raioane şi să depună actele pentru a primi un bilet de tratament, aducându-le aminte că fiecare are dreptul, o dată la trei ani, să se trateze gratuit la o staţiune balneară.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Groza Carmen
18.09.2021, 20:33:06

Pensionarilor cu 350, veteranilor cu 550lei, dar studentilor cu cat? Sunt deasemenea defavorizati, pe fonul scumpirilor de carburanti pe care le promovati insistent, sistematic, centralizat si in grup.

-10 (10 voturi)
Modifică Setările