PAS şi-a prezentat candidaţii la funcţiile de primar în suburbiile Chişinăului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Blocul ACUM, constituit din Partidul Acţiune şi Solidaritate şi Partidul Politic Platforma Demnitate şi Adevăr, şi-a prezintat candidaţii la funcţia de primar pentru cinci suburbii ale municipiului Chişinău. Într-o postare pe pagina de Facebook a PAS se menţionează că este vorba despre localităţile Budeşti, Condriţa, Cruzeşti, Vadul lui Vodă şi Ghidighici, transmite IPN.

La Budeşti candidează Sergiu Brînză, care este băştinaş. Acesta a absolvit Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, facultatea de Istorie şi Etnopedagogie. A activat la Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei, iar în prezent este de director la Liceul teoretic „Budeşti”, activând de opt ani cu un colectiv de peste 50 de oameni şi aproximativ 500 de elevi.

Candidatul din Condriţa este Svetlana Zagareanu, care de asemenea este băştinaşă. Din 2011 şi până în 2015, a activat în calitate de consilier local. Din 2017 până în prezent activează în oficiul poştal al satului. Potrivit PAS, ca primar, va depune toate eforturile ca mediul de viaţă al locuitorilor să prospere.

În localitatea Cruzeşti candidează Igor Zaporojan, care a absolvit Facultatea de Istorie şi Psihologie la Universitatea de Stat a Moldovei, o perioadă de timp activând la Universitate, dar salariul mic l-a determinat să iniţieze o afacere proprie în domeniul construcţiilor metalice. Formaţiunea precizează că Igor Zaporojan înţelege foarte bine rolul antreprenorilor în localitatea Cruzeşti, iar în calitate de primar va munci pentru ca mai mulţi antreprenori să poată iniţia afaceri în Cruzeşti.

La Vadul lui Vodă candidează Viorel Onofriciuc, care are o experienţă bogată în domeniul public, deşi este implicat în cel privat de mai bine de 20 de ani. A activat în calitate de inginer în secţia de dezvoltare social-economică a Primăriei oraşului Vadul lui Vodă. Apoi a fost transferat în funcţia de consilier-referent al primarului. Au urmat alte funcţii publice, ceea ce îi oferă un avantaj în cunoaşterea mecanismelor de funcţionare ale autorităţilor publice locale.

Candidatul la Ghidighici este Angela Caraman, care a absolvit facultăţile de filologie şi drept la Chişinău. A activat mai bine de 19 ani în serviciul public, atât la nivel local, cât şi la nivel central, dintre care peste 12 ani în funcţii de conducere. Pentru dezvoltarea sa personală, a susţinut teza de master în domeniul administraţiei publice şi, recent a urmat masteratul în domeniul managementului politic şi electoral. Problemele localităţii îi sunt cunoscute şi din calitate de secretar al Consiliului local Ghidighici între anii 2016-2018.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite