PAS şi-a prezentat echipa cu care merge în alegerile parlamentare anticipate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

Partidul Acţiune şi Solidaritate şi-a prezentat echipa cu care merge la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Pe liste se regăsesc actuali deputaţi, consilieri municipali, dar şi jurnalişti, medici etc. Vineri, 14 mai, formaţiunea depune actele la Comisia Electorală Centrală pentru a fi înregistraţi în calitate de concurenţi electorali, transmite IPN.

Lista PAS, pe care se regăsesc 102 candidaţi la funcţia de deputat, a fost citită de către deputatul Sergiu Litvinenco în cadrul unei conferinţe de presă. 

Primii zece pe listă sunt: preşedintele interimar al formaţiunii, Igor Grosu, fosta ministră a finanţelor, Natalia Gavriliţa, deputatul Mihai Popşoi, deputatul Sergiu Litvinenco, secretarul Preşedinţiei (în prezent cu calitatea suspendată, Adrian Spânu. Urmează fosta ministră a educaţiei, Liliana Nicolăescu-Onofrei, deputata Doina Gherman, jurnalista Nata Albot, deputatul Vladimir Bolea şi jurnalista Natalia Davidovici. Pe liste se mai regăsesc Olesea Stamate, Dan Perciun, Vasile Şoimaru, Dumitru Alaiba, Dumitru Budeanschi, Rosian Vasiloi, Vitalie Jacot, Ana Oglinda, dar şi Adrian Belîi, şeful Departamentului de anestezie şi terapie intensivă din cadrul Institutului de Medicină Urgentă etc.

„Şi de data aceasta mergem în alegeri să nu facem figuraţii, dar să obţinem victorie, împreună cu aceşti oameni, să aducem vremuri bune pentru cetăţeni, pentru că ei într-adevăr merită o viaţă mai bună”, a notat Sergiu Litvinenco.

Vicepreşedinta PAS, Natalia Gavriliţa, a declarat că, la alegerile prezidenţiale, cetăţenii au spus clar că vor un altfel de stat, în care interesele cetăţenilor să fie de bază. Oamenii vor venituri, salarii şi pensii, precum şi un stat care să ofere o speranţă şi o oportunitate pentru generaţiile tinere. În alegerile parlamentare anticipate, PAS merge cu o echipă de oameni integri, profesionişti, capabili să implementeze o viziune de ţară, propusă la prezidenţiale de Maia Sandu. Fosta ministră a finanţelor a mai spus că oamenii şi-au dorit aceste alegeri parlamentare, iar acum puterea este în mâinile lor.

Adrian Belîi a declarat că societatea este pregătită pentru o schimbare şi acest lucru s-a manifestat prin voturile acordate Maiei Sandu la alegerile prezidenţiale.

Deputata PAS, Doina Gherman, a spus că oamenii pur şi simplu s-au săturat să fie minţiţi şi determinaţi să plece din ţara lor. Ei vor să-şi trăiască viaţa aici, acasă, lângă familiile lor. Parlamentara a spus că Moldova a făcut istorie atunci când a ales prima femeie în funcţia de preşedinte şi această echipă va continua munca, fiind o guvernare a reformelor şi al guvernării responsabile.

Deputatul PAS, Vladimir Bolea, a spus că la alegerile din 11 iulie, cetăţenii au posibilitatea să-şi întoarcă ţara înapoi. Principalul duşman al poporului este sărăcia provocată de politicienii corupţi. Oamenii nu mai trebuie să le permită hoţilor să ajungă la putere, pentru că ei transformă instituţiile statului în organizaţii criminale.

14 mai este prima zi când candidaţii la funcţia de deputat pot depune actele la CEC. În seara zilei, vor avea loc trageri la sorţi pentru determinarea preliminară a ordinii în buletinul de vot la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite