PAS susţine că „Dodon şi Plahotniuc au pus la cale reţinerea abuzivă” a celor şase cetăţeni turci, angajaţi ai Liceului Orizont

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Acţiune şi Solidaritate, condus de către Maia Sandu, a emis un comunicat de presă prin care susţine că reţinerea celor şase cetăţeni turci care activează la Liceul Orizont s-ar fi făcut l-a comanda lui Igor Dodon şi a lui Vlad Plahotniuc. Potrivit formaţiunii, acest lucru are loc în condiţiile în care „preşedintele autoritar al Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, continuă persecuţia adversarilor săi politici în toată lumea”.

„Este inadmisibil că statul Republica Moldova a decis, în schimbul banilor pentru reconstrucţia clădirii preşedintelui şi alte favoruri, să calce în picioare drepturile omului şi libertatea individuală. Este încă o dovadă a colapsului statului de drept în Republica Moldova şi a regimului autoritar, anti-european creat de Plahotniuc şi Dodon”, se arată în comunicatul de presă al PAS.

PAS cere „eliberarea necondiţionată a persoanelor reţinute abuziv”. 

„Totodată, solicităm implicarea instituţiilor internaţionale şi a ambasadelor acreditate în acest caz”, se mai menţionează în document.

Amintim că şase angajaţi ai Licerului moldo-turc Orizont, printre care directorul filialei Durleşti, au fost reţinuţi de ofiţerii SIS în dimineaţa de joi, 6 septembrie, şi duşi într-o direcţie necunoscută.

Reprezentanţii SIS au precizat că vor veni mai târziu cu detalii pe acest subiect.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite