PAS: Vom realiza 22 de proiecte mari de infrastructură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

Candidaţii pe listele Partidului Acţiune şi Solidaritate susţin că, în următorul Parlament, dar şi în viitorul Guvern, pe care îl vor constitui, vor implementa 22 de proiecte mari de infrastructură. Printre acestea se numără repararea a 2800 de kilometri de drumuri naţionale şi 3 000 de kilometri de drumuri rurale, transmite IPN.

De asemenea, cei de la PAS promit construcţia a două poduri peste Prut şi unul peste Nistru, dar şi edificarea a două spitale regionale – la Cahul şi la Bălţi.

Într-o conferinţă de presă, liderul interimar PAS, Igor Grosu, a declarat că bani publici pentru proiecte sunt, însă aceştia au fost furaţi şi irosiţi ani la rând. Şi dacă au fost repartizaţi, acest lucru s-a făcut după criterii politice, nu şi în baza unor analize economice şi tehnice. „Concursurile şi achiziţiile publice sunt trucate şi câştigate de cei apropiaţi de demnitarii corupţi, iar proiectele sunt realizate cu întârziere şi necalitativ. Astfel ne pomenim că reabilitarea drumurilor durează ani şi ani de zile, iar găurile apar după prima ploaie sau zăpadă. La nivel local, reţelele de apă, conectarea la gaz, iluminat se fac din banii oamenilor, iar apoi aceste reţele sunt luate de la nivel local”, a notat deputatul.

Vicepreşedinta PAS, Natalia Gavriliţa, a menţionat că PAS va reabilita podul Giurgiuleşti-Galaţi, dar şi va construi cale ferată europeană până la Chişinău şi va dezvolta transportul modern în oraşele principale ale ţării. Va reabilita aeroporturilor regionale, începând cu Bălţi-Leadoveni, inclusiv modernizarea tehnică şi reabilitarea infrastructurii terminalelor şi a pistelor. În Energie, formaţiunea promite să asigure interconectarea energetică cu România prin finalizarea staţiei de la Vulcăneşti şi a gazoductului Iaşi-Ungheni.

În domeniul educaţiei, urmează renovarea a cel puţin 500 de grădiniţe, extinderea serviciilor de creşe-grădiniţe, precum şi asigurarea cu blocuri şi sisteme sanitare moderne pentru toate şcolile şi grădiniţele. PAS mai promite restaurarea celor mai importante edificii culturale, inclusiv edificiul Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchevici”, complexul de edificii ale Muzeului Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală şi Circul din Chişinău.

Natalia Gavriliţa a precizat că pentru realizarea proiectelor de infrastructură, PAS va mobiliza resurse interne şi externe. În acest urmează să fie creată o unitate aparte responsabilă de implementarea proiectelor de infrastructură mari, iar procesul de investiţii publice va fi depolitizat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite