Patru primari PDM şi un consilier raional anunţă că părăsesc formaţiunea. Pavel Filip: „Minciunile PSRM-Nichiforciuc nu mai au limite”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul PDM, Pavel Filip, alături de candidaţii PDM la funcţia de deputat pentru alegerile din 11 iulie
Liderul PDM, Pavel Filip, alături de candidaţii PDM la funcţia de deputat pentru alegerile din 11 iulie

Patru primari şi un consiler local, toţi din raionul Râşcani, au anunţat luni, 21 iunie, că părăsesc Partidul Democrat din Moldova. Liderul PDM, Pavel Filip, a declarat că în spatele acestor acţiuni ar sta Partidul Socialiştilor şi fostul deputat democrat Eugeniu Nichiforciuc: „Minciunile PSRM-Nichiforciuc nu mai au limite”.

Este vorba despre Victor Garbuz - primar satul Pîrjota, Vitalie Ţîţei - primar satul Pociumbăuţi, Antonina Şarban - primar satul Şumna, Ion Vacarciuc - primar satul Aluniş şi Nicolae Romanciuc - consilier raional)

Într-o declaraţie transmisă presei, cei cinci democraţi au afirmat că partidul a fost capturat de către Pavel Filip şi un grup restrâns de persoane.

„Exprimăm dezacordul şi profunda dezamăgire faţă de acţiunile domnului Pavel Filip care au dus la distrugerea partidului. Am crezut că lucrurile se vor schimba spre bine şi că PDM se va transforma într-un partid mai puternic, mai deschis spre membrii săi, mai orientat spre oamenii din teritoriu şi cetăţenii Republicii Moldova. Acum înţelegem că am fost minţiţi, iar toate deciziile şi acţiunile de partid sunt adoptate de un grup restrâns, ghidaţi doar de interesele lor individuale”, se spune în declaraţie.

Pavel Filip a menţionat, într-o postare pe Facebook, că semnăturile primarilor au fost falsificate, iar alţii ar fi semnat fiind ameninţaţi.

„1. Antonina Şarban, primar de Şumna - NU A SEMNAT această declaraţie. Semnătura ei a fost falsificată de Nichiforciuc şi PSRM, fapt pentru care dumneaei va merge în judecată!

2. Vitalie Ţîţei, primar de Pocimbăuţi - NU A SEMNAT declaraţia lui Nichiforciuc şi rămâne în echipa PDM, va merge şi dlui în instanţă.

3. Ion Vacariuc, primar de Aluniş - a semnat declaraţia, SUB AMENINŢAREA lui Nichiforciuc şi a deputatului PSRM Mizdrenco, care i-au spus că dacă nu semnează, îi vor da afară feciorul care lucrează la Vamă.

4. Primarul Victor Garbuz şi consilierul Nicolae Romanciuc au fost daţi afară din partid încă acum un an, când s-au dus cu socialiştii. Nu avem nevoie de profitori. Iată aşa metode, stimaţi prieteni, în campanie electorală! Cât de mizerabil şi disperat este acest Nichiforciuc: e atât de toxic încât nici măcar socialiştii nu l-au luat pe listă!”, a scris Pavel Filip.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite