Pavel Filip: În prima jumătate a anului 2020, Partidul Democrat va fi resetat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pavel Filip

În prima jumătate a anului 2020, Partidul Democrat va fi resetat, aşa cum anunţă încă din vara anului curent noua conducere a formaţiunii. Declaraţia aparţine preşedintelui PDM, Pavel Filip. Potrivit lui, formaţiunea a pregătit un proiect al acestui proces de resetare şi după sărbătorile de iarnă urmează să fie examinat cu reprezentanţii organizaţiilor teritoriale ale formaţiunii, transmite IPN.

„Eu nu vreau să examinez unele elemente aparte, vreau să examinez unele poziţii fundamentale ale partidului, iar ulterior, cine va rezista pe acest fundament, acela se va regăsi în PDM, cine nu – va pleca”, a afirmat liderul PDM în cadrul emisiunii „Glavnoe” de la postul de televiziune TVC21.

Pavel Filip spune că partidul trece printr-o perioadă dificilă după ce s-a aflat la guvernare, într-o formă sau alta şi acest lucru nu putea să nu se răsfrângă asupra formaţiunii în general şi asupra fracţiunii PDM. Totodată, liderul democraţilor a dezminţit informaţiile apărute în spaţiul public că în cadrul formaţiunii ar exista o anumită divizare. „Eu sper că fracţiunea se va păstra în componenţă deplină până la următoarele alegeri parlamentare”, a continuat Pavel Filip.

Totodată, Pavel Filip spune că nu observă ca fostul lider al PDM Vladimir Plahotniuc să exercite vreo influenţă în interiorul partidului.

„Deciziile le luăm noi. Deciziile sunt luate acum în mod democratic. Există foarte multe discuţii în interiorul partidului, în interiorul fracţiunii, de aceea, cei care cred că cineva exercită influenţă asupra partidului din exterior se înşală”, a afirmat politicianul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite