Pavel Filip: În luna iunie, PDM a greşit din punct de vedere politic, nu şi legal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada 8-14 iunie 2019, Partidul Democrat a greşit din punct de vedere politic, nu şi legal. Atunci erau în vigoare hotărârile Curţii Constituţionale pe care PDM le-a respectat. Declaraţia aparţine preşedintelui interimar al PDM, Pavel Filip, făcută în cadrul emisiunii „Secretele puterii” de la postul de televiziune Jurnal TV, transmite IPN.

„Eu confirm că Partidul Democrat, în acea perioadă, a greşit politic, dar nu a greşit şi din punctul de vedere legal. Acum există acest dosar (n.r. cu privire la tentativa de puci a PDM) care din punctul meu de vedere este ridicol şi nu este altceva decât unul politic şi nu este altceva decât primul pas pentru fraudarea alegerilor locale pe care le vom avea pentru că aceasta este una din presiunile care se fac pe Partidul Democrat”, a afirmat fostul premier.

Pavel Filip spune că ceea ce îşi reproşează este că în perioada cât s-a aflat în fruntea Guvernului a comunicat puţin cu publicul, cu societatea. „S-a dovedit că mult mai important este să ai o guvernare bazată pe percepţii, ceea ce avem acum, de fapt. Din punctul meu de vedere, nu există un program de guvernare, există o guvernare bazată pe percepţie. Am preferat, şi aceasta a fost o greşeală, să muncesc, să mă concentrez pe reformele adevărate”, a afirmat democratul.

Fostul premier susţine că, în opinia lui, justiţia moldovenească se orientează foarte repede către cei care au acces la guvernare. Potrivit lui, este imposibil să fie controlat fiecare procuror sau fiecare judecător. Democratul spune că sunt stranii abordările justiţiei în raport cu dosarele pe care le-a trimis la rejudecare sau le-a anulat după schimbarea puterii în stat. „Cum în momentul când se află un partid la guvernare se judecă într-un fel şi când se află alt partid la guvernare – cu totul altfel? Eu cred că atunci când o să găsim răspunsul adevărat la această întrebare, atunci o să avem o justiţie corectă în Republica Moldova”, afirmă Pavel Filip.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite