Pavel Filip, despre partidul lui Ion Chicu: Se tem că în viitorul Parlament noi vom asigura o majoritate proeuropeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ex-premierul Pavel Filip FOTO Sputnik
Ex-premierul Pavel Filip FOTO Sputnik

Liderul PDM, Pavel Filip, spune că asupra Partidului Democrat ar fi fost iniţiată o adevărată campanie de distrugere, pentru a împiedica accederea formaţiunii în viitorul Legislativ. Potrivit preşedintelui democraţilor, există forţe politice care se tem că PDM va fi partidul care va asigura o coaliţie proeuropeană în viitorul Legislativ, transmite IPN.

Pavel Filip spune că formaţiunea fostului premier Chicu nu ar fi creată pentru o luptă politică veritabilă, ci pentru a încurca planurile altor partide politice.

Liderul democraţilor, Pavel Filip, se arată sceptic că noua formaţiune creată de fostul premier Chicu ar avea capacitatea de a prelua din votanţii PDM, electorat pro-european, de centru-dreapta.

„Nu cred că acest partid va atenta la electoratul PDM, pe de altă parte, trebuie să recunosc că sunt atacuri în forţă asupra PDM din toate direcţiile şi acest lucru vorbeşte despre faptul că PDM va încurca jocurile unor actori politici în următorul Parlament. De asta se loveşte în PDM, în teritoriu se merge cu oferte financiare, să ne distrugă organizaţiile teritoriale, e cunoscută epopeea cu cumpărarea deputaţilor, acest lucru a fost valabil şi la nivel raional, la nivel de consilieri, primari”, a spus Pavel Filip în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova. 

Pavel Filip spune că acum sunt depuse eforturi colosale pentru a împiedica accederea PDM în viitorul Legislativ, inclusiv prin crearea unor partide cum este cel al fostului premier Chicu, care să disipeze din electoratul proeuropean.

„Pentru că noi venind în Parlament, vom asigura o majoritate proeuropeană şi vom pune în aplicare prevederile Acordului de Asociere şi toate promisiunile pe care le-am făcut. Partidele nou-create nu sunt constituite pentru o luptă politică veritabilă, dar pentru a încurca pe cineva sau pentru a ajuta pe altcineva. Nu am dovezi că în spatele creării acestui partid ar sta PSRM cu Igor Dodon, acum acumulez informaţii şi când voi avea probe, voi ieşi public şi voi anunţa”, a mai spus Pavel Filip.

Preşedintele PDM, Pavel Filip, spune că alegerile parlamentare anticipate sunt inevitabile, deşi PSRM refuză să recunoască decizia Curţii Constituţionale privind constatarea circumstanţelor dizolvării Parlamentului. Mai mult, potrivit politicianului, cea mai potrivită perioadă pentru organizarea scrutinului ar fi luna august. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite