Pavel Filip, dezamăgit de rezoluţia Parlamentului European: Un document politic care vine să favorizeze opoziţia de la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Pavel Filip susţine că rezoluţia critică votată de Parlamentul European privind situaţia din Republica Moldova este un document politic care vine să favorizeze opoziţia de la Chişinău. Prim-ministrul s-a arătat indignat că eurodeputaţii au aprobat documentul respectiv în ajun de campania electorală.

„Eu calific acest document ca fiind unul strict politic, pentru că nu s-a mai procedat aşa în raport cu alte ţări. În ajun de campanie electorală, de obicei, nu se votează aşa rapoarte. De data aceasta s-a refuzat să se vină şi cu amendamente la acest raport, dar s-a refuzat şi să se amâne votul”, a declarat Pavel Filip la emisiunea „În Profunzime” de la ProTV Chişinău.

Parlamentul European a votat miercuri, 14 noiembrie, o rezoluţie privind punerea în aplicare a Acordului de Asociere UE - Moldova. Eurodeputaţii au criticat evoluţiile politice de la Chişinău, în special fiind vorba de intimidarea opoziţiei, decizia de a schimba sistemul electoral, lipsa libertăţii presei, lipsa progresului în investigarea fraudei bancare, expulzarea celor şapte profesori turci, adoptarea legii privind amnistia fiscală etc.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite