Politică

articolul anterior articolul urmator

Pavel Filip: Se doreşte o criză politică în Republica Moldova

0
19 Jun 2020 09:46:05
Autor: Iurii Botnarenco
FOTO IPN
FOTO IPN

Preşedintele Partidului Democrat (PDM), Pavel Filip, spune că a depus un denunţ privind plecarea deputaţilor din Fracţiunea PDM, în baza căruia a fost pornită o cauză penală. Actualmente, aşteaptă rezultatele anchetei iniţiate de procurori. În opinia sa, prin acţiunile care au loc în ultima perioadă în politică, inclusiv, coruperea deputaţilor, se doreşte provocarea unei crize politice.

Pavel Filip consideră că cei 16 deputaţi democraţi care au părăsit partidul, nu au plecat din cauza anumitor divergenţe ideologice. El spune că se influenţează asupra deputaţilor foarte „inteligent”, prin rude sau prieteni foarte apropiaţi. Ştie acest lucru de la cei care nu au acceptat ofertele, actuali membri ai fracţiunii.

„Au fost invitaţi la întrevedere, la întâlniri şi pornind discuţia de la „uite voi sunteţi pro-români, pro-occidentali, dar staţi într-o coaliţie cu socialiştii” şi s-a finalizat cu scrierea cifrei de un milion de dolari. Asta a făcut-o domnul Cebotari în cazul uneia din colegele noastre. Că, uite, dacă vii în Pro Moldova o să primeşti suma asta de bani”, a explicat liderul PDM în cadrul emisiunii „Cutia neagră” de la TV8.

În altă ordine de idei Pavel Filip a spus că PDM va avea propriul candidat la alegerile prezidenţiale, dar o decizie finală în acest sens urmează a fi luată la forurile statutare de partid.

De asemenea, el a menţionat că a vorbit la telefon cu Vlad Filat, recunoscând că se cunosc cu fostul premier înainte ca dânsul să ajungă în politică. Pavel Filip a mai precizat că nu a comunicat cu Vlad Filat cât timp acesta s-a aflat în detenţie.

https://www.ipn.md/ro/pavel-filip-se-doreste-o-criza-politica-in-republica-7965_1074294.html

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările