Pavel Filip l-a felicitat pe Donald Trump cu prilejul învestirii în funcţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO gov.md
FOTO gov.md

Premierul Pavel Filip a transmis luni, 20 ianuarie, un mesaj de felicitare celui de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii, Donald John Trump, cu prilejul învestirii în funcţie.

Filip şi-a exprimat convingerea că experienţa sa profesională, dar şi calităţile de conducere, vor asigura ca SUA să rămână un lider mondial. 

Prim-ministrul a subliniat că autorităţile de la Chişinău pledează pentru menţinerea parteneriatului strategic bilateral, aşa cum a fost pe parcursul ultimilor 25 de ani.

„De-a lungul prieteniei dintre ţările noastre, Statele Unite ale Americii au servit ca un exemplu al libertăţii, justiţiei, democraţiei şi solidarităţii internaţionale pentru mulţi dintre cetăţenii moldoveni. Acestea sunt valorile pe care cetăţenii noştri, dar şi coaliţia de guvernare, s-au angajat să le promoveze şi în Republica Moldova”, se spune în mesajul semnat de şeful Executivului.

În acelaşi timp, Pavel Filip a menţionat că Republica Moldova rămâne a fi un partener stabil şi de încredere al Statelor Unite ale Americii, iar autorităţile de la Chişinău sunt focusate pe implementarea reformelor pentru modernizarea şi dezvoltarea ţării. 

Apreciem în mod deosebit suportul oferit de Statele Unite ale Americii în asigurarea integrităţii teritoriale a ţării şi reglementarea paşnică a conflictului transnistrean. În 2017 marcăm 25 de ani ai relaţiilor diplomatice moldo-americane şi considerăm că acesta este un bun prilej pentru a stabili noi obiective ambiţioase de colaborare pentru viitor”, se mai arată în mesaj.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite