Pavel Filip, la Leova: Am venit să discutăm problemele din teritoriu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO gov.md
FOTO gov.md

Premierul Pavel Filip i-a îndemnat pe reprezentanţii administraţiei publice locale din Leova să vină cu iniţiative care să îmbunătăţească viaţa oamenilor din localităţi şi i-a asigurat că vor avea întreg suportul administraţiei publice centrale pentru implementarea acestora. Declaraţia a fost făcută la şedinţa comună dintre echipa guvernamentală şi reprezentaţii APL, care a avut loc astăzi, 13 iulie, în raionul Leova, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, în cadrul discuţiilor, reprezentanţii autorităţilor locale au abordat mai multe probleme, unele dintre care au fost soluţionate pe loc. Astfel, s-a decis deschiderea în satul Sărăteni a unui post de salvatori şi pompieri. Printre problemele abordate de autorităţile locale a fost şi necesitatea reparaţiei Centrului de sănătate din Iargara sau construcţia podului Leova-Bumbăta peste râul Prut.

Pavel Filip a menţionat că acest subiect va fi discutat la şedinţa comună a Guvernelor de la Chişinău şi Bucureşti, care va avea loc în timpul apropiat. Locatarii s-au plâns pe deservirea necalitativă a rutelor transportului de călători, deficitul de cadre didactice şi medicale, subvenţionarea agricultorilor, precum şi necesitatea construirii unei pieţe agroindustriale regionale.

Premierul a vorbit şi despre principalele reforme ale Guvernului orientate spre îmbunătăţirea mediului de afaceri, asigurarea stabilităţii financiare şi reformele în domeniul social.

„Pensiile şi salariile sunt încă mici, dar acestea se majorează în măsura posibilităţilor. Salariul mediu anul trecut a crescut cu 12%, pensia medie s-a majorat şi ea. Urmează să muncim mai departe: oamenii trebuie să simtă creşterea economică în buzunarele proprii”, a subliniat Pavel Filip.

Premierul a amintit şi despre măsurile luate pentru asigurarea securităţii frontierelor, prin instituirea controlului comun, inclusiv pe segmentul transnistrean, dar şi asigurarea securităţii energetice.

„Eforturile autorităţilor rămân orientate şi spre îmbunătăţirea infrastructurii din localităţi. Prin intermediul programului „Drumuri bune pentru Moldova”, în raionul Leova vor fi reabilitate peste 22 km de drum, cu o valoare totală a lucrărilor de peste 36 milioane de lei”, a spus Pavel Filip.

În context, reprezentanţii APL au semnalat necesitatea stringentă de a repara drumul Leova-Leuşeni. Premierul a solicitat includerea acestuia în lista de drumuri prioritare care urmează a fi reconstruite cu alocarea ulterioară a mijloacelor financiare în acest sens.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite