Pavel Filip: Nu s-a prezentat nicio dovadă că PDM ar fi organizat scheme ilegale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul Partidului Democrat, Pavel Filip, respinge acuzaţiile că, atunci când formaţiunea era la guvernare, fiind condusă de Vlad Plahotniuc, s-au făcut mai multe scheme ilegale. Nici până în ziua de astăzi, nu au fost prezentate dovezi care ar confirma acest lucru, a declarat Pavel Filip în cadrul unui interviu video la IPN.

Potrivit preşedintelui PDM, Blocul ACUM s-a simţit foarte bine în opoziţie, iar când a venit la guvernare nu a făcut faţă responsabilităţii. Comportamentul a rămas cel din opoziţie.  Pavel Filip spune că, în cele cinci luni de guvernare a Blocului ACUM, nu s-a prezentat nicio dovadă a existenţei acelor scheme pretinse şi nici nu s-a recuperat vreun ban din acestea. Pavel Filip susţine că nu au fost decât „declaraţii care prind la public, doar că se ruinează când nu aduci dovezi”.

Preşedintele PDM susţine că, pe timpul guvernării democraţilor, nu au existat finanţări importante de la parteneri şi practic toate investiţiile sociale s-au făcut din bugetul statului, pentru că s-au acumulat peste 15 miliarde de lei în plus la buget faţă de ce a fost programat. Dacă existau acele scheme pretinse, nu se acumulau atât de mulţi bani la buget, nu se făceau investiţii. Cu aceşti bani, s-au creat locuri de muncă, au fost lansate numeroase programe şi proiecte sociale, s-a reformt sistemul de pensii şi cel de salarizare, a punctat fostul premier.

Pavel Filip a mai spus că „Vlad Plahotniuc nu a fost o binecuvântare sau blestem pentru PDM, a fost a fost o perioadă a PDM, o filă a acestui partid care a demonstrat că este diferit de oricare alt partid”. Iar alegerile locale, la care au fost aleşi un număr impunător de primai, consilieri locali sau raionali democraţi, au demonstrat că PDM „nu este partidul unui singur om”.

Preşedintele PDM a mai spus că relaţia cu presa s-a schimbat, formaţiunea este deschisă şi nimeni nu este restricţionat să meargă la oricare instituţie media. De asemenea, există o democraţie şi în interiorul partidului. Şedinţele durează mai mult pentru că fiecare poate veni cu punctul său de vedere.

Interviul „Viziunea preşedintelui PDM Pavel Filip asupra stării de lucruri în societatea moldovenească la intersecţia anilor” este parte a ciclului „Răscrucea de ani prin prisma idealului de a trăi bine acasă”, la care au acceptat invitaţia preşedintele Igor Dodon şi premierul Ion Chicu, precum şi liderii principalelor partide parlamentare Andrei Năstase şi Maia Sandu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite