Pavel Filip: PDM nu discută despre crearea unei coaliţii, nici pe stânga, nici pe dreapta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Democrat nu discută actualmente despre crearea unei coaliţii de guvernare nici cu formaţiunile de stânga, nici cu cele de dreapta. Declaraţia aparţine preşedintelui PDM, Pavel Filip. Astfel a răspuns politicianul la speculaţiile apărute în ultimele zile în spaţiul public despre faptul că PDM ar pregăti o eventuală coaliţie cu socialiştii.

Informaţiile au apărut după ce luni, 17 februarie, în legislativ a avut loc o şedinţă între democraţi şi socialişti la care au participat preşedintele Igor Dodon şi premierul Ion Chicu, transmite IPN.

„La moment nu discutăm despre crearea unei coaliţii, nici pe stânga, nici pe dreapta. Dar nu o singură dată am declarat că PDM este deschis pentru discuţii. Partidul Democrat este o formaţiune politică cu mulţi susţinători, simpatizanţi şi cu mulţi oameni care au votat pentru PDM atunci când am mers în alegerile parlamentare pentru promisiunile care au fost făcute, pentru programele care au fost implementate şi proiectele care le-am promis oamenilor”, a afirmat Pavel Filip în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul TVR Moldova.

Pavel Filip susţine că dacă se doresc discuţii pentru crearea unei coaliţii, pentru crearea unei construcţii politice, adresa Partidului Democrat nu s-a schimbat, şi a rămas Tighina 32. „Telefoanele lucrează, uşile sunt deschise. Ajunge să faceţi declaraţii prin culoare. Cine se vede mai aproape de noi într-o coaliţie, să vină la Partidul Democrat să discute”, a continuat fostul premier.

Totodată, liderul democrat este de părere că toate tulburările care au apărut în spaţiul public după întrevederea de la Parlament a democraţilor cu socialiştilor au loc în legătură cu paşii de reformare a PDM. 

„Democraţia internă care a apărut în interiorul Partidului Democrat deranjează foarte multă lume. Eu cred că cineva şi-a dorit ca eu să vin cu o listă de persoane pe care să-i propun la funcţia de vicepreşedinte, coordonată cu o persoană-două. (...) Probabil aceste lucruri încep să deranjeze şi se porneşte o poziţionare sau alta în interiorul partidului”, a notat fostul premier.

Totodată, preşedintele PDM susţine că fracţiunea partidului din Parlament va vota proiectul care se referă la trecerea unei părţi a venitului Băncii Naţionale în bugetul ţării, propunere care vine din partea preşedintelui Igor Dodon. 

„Atunci când am elaborat acest proiect de lege şi am trecut la datorie publică acest credit de urgenţă, altă soluţie nu exista căci capitalul propriu al BNM nu mai ţin minte la ce limită era, dar existau nişte reguli. Şi pe atunci aceste reguli erau foarte dure. (...) Acum, dacă capitalizarea BNM este mai mare de 4%, atunci 50% din profitul Băncii Naţionale pot fi plătite în bugetul de stat în calitate de dividende”, a menţionat Pavel Filip.

https://www.ipn.md/ro/pavel-filip-pdm-nu-discuta-despre-crearea-unei-coalitii-7965_1071601.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite