Pavel Filip respinge acuzaţiile celor şase deputaţi care au părăsit PDM: Nu negociem cu nimeni formarea unei coaliţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pavel Filip

Motivele adevărate ale deciziei a şase membri ai PDM de a părăsi formaţiunea nu sunt acele anunţate public. Argumentul precum că PDM va fi într-o coaliţie cu PSRM nu s-a confirmat. „PDM la momentul de faţă nu negociază cu nimeni formarea unei coaliţii, nici pe stânga, nici pe dreapta”, a declarant preşedintele PDM, Pavel Filip, în cadrul unei conferinţe de presă de după şedinţa Biroului Executiv al PDM, transmite IPN.

Potrivit lui Pavel Filip, astfel de decizii, dacă vor fi luate, vor fi luate în mod transparent la Consiliul Naţional Politic al partidului. El consideră că colegii să „au fost folosiţi ca pioni într-un joc care pe departe nu le aparţine lor”. Totuşi, menţionează că pentru PDM mai puţin contează „de la cine şi-au cerut voie şi cu cine au coordonat plecarea din partid”.

În altă ordine de idei, liderul democrat a remarcat că decizia celor foşti şase colegi de a părăsi formaţiunea şi fracţiunea parlamentară a Partidului Democrat este „regretabilă”, dar totodată una „previzibilă”.

Pavel Filip şi-a exprimat regretul că acei colegi nu au venit să-şi expună nemulţumirile la partid, „dar au ales să fugă”. El regretă că în perioada de criză a partidului, în vara anului trecut, unii dintre acei colegi nu erau măcar în ţară, nu s-au implicat în campania electorală pentru alegerile locale generale sau în procesul de consolidare a partidului. „Poate au stat departe de PDM în speranţa că acesta se va dezbina, dar când au văzut că acest lucru nu s-a întâmplat au devenit foarte şi foarte activi”, a spus Pavel Filip.

Acesta mai spune că este regretabil că dorinţa de apărare a vectorului european şi a veteranilor de pe Nistru, anunţată de cei şase, s-a conturat doar după ziua de sâmbătă  când a avut loc Consiliul Politic Naţional al PDM, în urma căreia unii dintre colegi nu s-au regăsit în funcţiile de vicepreşedinte.

„Între noi şi colegii care au plecat există diferenţe de viziune legate de democraţia internă care trebuie să fie în partid, de modul de finanţare a partidelor politice, legate de felul în care se face politică în Republica Moldova. Astăzi s-a schimbat modul de luare a deciziilor în PDM. Faptul că deciziile nu se iau de un grup restrâns de persoane, ci prin consultări largi i-a îndepărtat şi mai mult pe aceşti colegi”, a spus preşedintele PDM.

Liderul democrat menţionează că, începând de astăzi, asupra PDM nu se mai pot produce influenţe din exterior. Deciziile pe care le va lua formaţiunea va reprezenta exclusiv voinţa membrilor şi susţinătorilor PDM. Preşedintele PDM susţine că Partidul Democrat rămâne a fi un partid pro-european, lucru care l-a confirmat în timp şi urmează să-l confirme.

https://www.ipn.md/ro/pavel-filip-la-momentul-de-fata-nu-negociem-cu-7965_1071628.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite