Pavel Filip a solicitat modificarea legii cu privire la deşeuri: În fiecare sat avem gunoişti neautorizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO gov.md
FOTO gov.md

Acţiunile ce urmează a fi întreprinse privind managementul deşeurilor solide au fost discutate miercuri, 6 martie, în cadrul unei şedinţe convocate de prim-ministrul Pavel Filip. Premierul a accentuat că această problemă este una dintre cele mai stringente şi oamenii aşteaptă soluţii pentru depăşirea acesteia.

„Suntem cu toţii trecuţi prin campania electorală. Nu am avut nicio întâlnire cu oamenii, la care să nu fie abordată această problemă. În fiecare sat avem gunoişti neautorizate, oamenii se plâng că deşeurile sunt aruncate. Dar nici nu trebuie să mergem în sate, e destul să ne mişcăm pe drumurile din ţară ca să vedem gunoişti pe marginea traseelor”, a spus Pavel Filip, potrivit unui comunicat de presă emis de Guvern.

Prim-ministrul a subliniat că nu lipsa banilor este cea mai mare constrângere în rezolvarea acestei probleme, ci faptul că nu avem un Program Naţional de gestionare a deşeurilor solide.

„Am absoluta încredere că dacă de la bun început, de la independenţa acestui stat, exista un Program Naţional de gestionare a deşeurilor solide, astăzi, ca şi în multe alte ţări, noi nu mai vorbeam despre această problemă”, a menţionat Pavel Filip.

Premierul a solicitat în regim de urgenţă să fie propuse modificări în legea cu privire la deşeuri. Totodată, urmează să fie elaborată şi o Foaie de parcurs privind managementul deşeurilor solide, care va conţine toate etapele pentru rezolvarea definitivă a acestei probleme.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite