Pavel Filip: SUA rămâne partenerul strategic al Republicii Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Pavel Filip consider că relaţia Republicii Moldova cu Statele unite ale Americii este una strategică, iar susţinerea acordată de SUA este foarte valoroasă pentru ţară. Aprecierile au fost formulate la întrevederea cu George Kent, asistentul adjunct pentru afaceri europene şi eurasiatice al secretarului de stat al SUA, transmite IPN.

Pavel Filip s-a referit la acţiunile Guvernului pentru îmbunătăţirea mediului de afaceri şi stabilizarea sectorului bancar, care dau rezultate. Astfel, creşterea economică a atins 5,2% în trimestrul doi al anului, la buget au fost acumulate cu 2 miliarde de lei mai mult decât suma planificată. Totodată, în nouă luni ale anului, au fost făcute investiţii în sumă de peste 140 milioane de dolari.

Pavel Filip l-a informat pe George Kent că în ultima perioadă s-au făcut eforturi şi pentru combaterea corupţiei şi reformarea justiţiei, în special, modificarea cadrului legal. Implementarea acestor reforme, însă, decurge mai anevoios

Premierul a spus că guvernarea va depune toate eforturile pentru a asigura un proces electoral democratic, liber şi transparent. „Suntem o echipă care are capacităţile necesare şi dorinţa de a schimba lucrurile în Republica Moldova”, a spus Pavel Filip.

Oficialul american a confirmat suportul SUA pentru ca Republica Moldova să fie o ţară de succes, democratică şi prosperă. În acelaşi timp, George Kent a menţionat că SUA va susţine Chişinăul în faţa provocărilor interne şi externe, inclusiv în prevenirea riscurilor de imixtiune din exterior în procesul electoral.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite