Pavel Filip a venit cu o sticlă de Jack Daniels la şedinţa Guvernului: Am făcut un experiment VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO captură video realitatea.md
FOTO captură video realitatea.md

Premierul Pavel Filip a recurs la un gest mai puţin obişnuit în debutul şedinţei Guvernului de miercuri, 17 mai. Prim-ministrul a venit cu o sticlă de whiskey, marca Jack Daniels, afirmând că a cumpărat-o de pe un site de anunţuri din Moldova. În acest mod, Filip a încercat să sesizeze organele de drept despre problema legată de contrabanda cu alcool, menţionând că sticlele respective nu aveau timbru de acciz.

„Am deschis un site din Republica Moldova, 999.md. Eu chiar am tipărit „short screen-uri” cum se vinde alcoolul în Republica Moldova şi nu trebuie să fii mare cercetător, aici sunt numere de telefoane, din Chişinău, la Soroca, la Cahul, Ialoveni. Tipul de alcool, preţurile cu care se vinde”, a menţionat Filip.

Şeful Cabinetului de Miniştri a declarat că în dimineaţa zilei de astăzi, la solicitarea sa, au fost procurate de pe site-ul respectiv zece sticle de Jack Daniels, fără impiedimente, iar vânzătorul ar fi spus că are cantităţi nelimitate, fapt ce l-a făcut pe premier să concluzioneze că e vorba de contrabandă.

„Nu trebuie să ne ascundem după deget. Fiecare dintre dumneavoastră cred că aţi observat acest lucru când mai mergem la restaurant din ce fel de sticle se toarnă alcool. Poate sunt pe vitrină din cele cu marcă de acciz, iar în pahar se toarnă din cele fără marcă de acciz”, a precizat prim-ministrul.

Potrivit lui, dacă se va continua cu tolerarea economiei tenebre, Republica Moldova nu va fi în stare să plătească salarii şi pensii decente. În acest context, şeful Executivului a adus şi exemplul altor domenii, precum ar fi sfera taxiurilor sau cazul agenţiilor de turism, unde, din spusele lui Filip, are loc eschivarea de la plata de impozite.

„De unde să facem aceste plăţi, dacă noi nu ne putem lupta cu economia tenebră, elementar. Salarii în plic, vânzări fără aparate de casă, dacă cumva încerci ai proteste”, a notat Pavel Filip.

Premierul a solicitat şefului Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, conducerii MAI şi Procuraturii Generale să întreprindă măsurile necesare pentru a lichida activităţile ilegale respective.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite