Pavel Voicu le răspunde deputaţilor PPDA: MAI are toate capacităţile pentru a ţine situaţia sub control

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Afacerilor Interne are toate capacităţile pentru a ţine situaţia sub control, iar cu implicarea şi aportul societăţii civile şi a altor instituţii ale statului va reuşi să prevină infracţiunile. Declaraţii în acest sens au fost făcute de ministrul afacerilor interne, Pavel Voicu, drept replică la declaraţiile unui grup de deputaţi ai Partidului Politic Platforma Demnitate şi Adevăr, făcute astăzi, 17 ianuarie, transmite IPN.

Totodată, şeful de la MAI susţine că va veni cu toată informaţia necesară privind situaţia criminogenă şi se va bucura „dacă colegii fostului ministru care i-au cerut explicaţii, vor veni cu suport în acţiunile de prevenire atât a accidentelor rutiere, cât şi a crimelor grave”. Pavel Voicu consideră că „criminalitatea este produsul societăţii, nu al poliţiei separat. Respectiv, nu este corect să legi această problemă de o singură persoană, instituţie sau guvernare” a scris ministrul pe Facebook.

Ministrul precizează că Ministerul Afacerilor Interne nu şi-a început activitatea din momentul numirii sale în funcţia de ministru şi nici accidentele sau infracţiunile grave nu au început a fi înregistrate în perioada aceasta. „Sunt probleme cu care societatea se confruntă an de an, iar noi cunoaştem bine că pe fonul instabilităţii politice situaţia se agravează şi în loc să ne unim eforturile, arătăm cu degetul la alţii”, a declarat Pavel Voicu.

Pavel Voicu recomandă politicienilor să nu implice imaginea instituţiei pe care o conduce, dar şi tragediile care se produc în ţară „în jocuri politice cu scopul de a duce cetăţenii în eroare”.

Un grup de deputaţi ai Partidului Politic Platforma Demnitate şi Adevăr au solicitat ministrului de interne, Pavel Voicu, să prezinte un raport detaliat privind situaţia criminogenă în ţară, în cadrul Comisiei securitate naţională, apărare şi ordine publică, care ar urma să aibă loc săptămâna viitoare. Potrivit deputaţilor, de la începutul anului în Republica Moldova se atestă „cod roşu de criminalitate”, iar de vină ar fi incapacitatea forţelor de ordine de a preveni cazurile de risc criminogen.

https://www.ipn.md/ro/pavel-voicu-raspunde-ppda-ului-mai-are-toate-capacitatile-7965_1070885.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite