Politică

articolul anterior articolul urmator

Interpol a refuzat să-l mai caute pe Gheorghe Cavcaliuc

0
19 Jan 2022 13:12:19
Autor: Iurii Botnarenco
Gheorghe Cavcaliuc, fost şef adjunct al IGP în perioada guvernării Partidului Democrat, condus de oligarhul Vlad Plahotniuc.
Gheorghe Cavcaliuc, fost şef adjunct al IGP în perioada guvernării Partidului Democrat, condus de oligarhul Vlad Plahotniuc.

Biroul Interpol de la Lyon (Franţa) a acceptat, în luna decembrie, solicitarea Biroului Interpol de la Chişinău de a-l anunţa în căutare internaţională pe Gheorghe Cavcaliuc, pentru arestare şi extrădare. Despre acest lucru anunţă Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale într-un comunicat de presă, transmite IPN.

Ulterior, la 17 ianuarie, Procuratura a fost informată, prin intermediul Biroului Interpol de la Chişinău, despre blocarea căutării învinuitului, fiind invocat articolul 3 al Constituţiei Interpol, care prevede că „Este strict interzis ca organizaţia să întreprindă orice intervenţie sau activităţi de natură politică, militară, religioasă sau rasială.” „Ţinând cont de această situaţie şi având în vedere acţiunile de urmărire penală planificate în cadrul cauzelor penale, a fost formulată şi remisă o cerere de comisie rogatorie către autorităţile din Marea Britanie”, menţionează sursa citată. 

Printre alte acţiuni necesare dispunerii unei soluţii obiective pe caz, a fost solicitată înaintarea acuzării lui Gheorghe Cavcaliuc pe dosarul penal în care victime ale infracţiunii sunt cetăţenii Gheorghe Petic (înscenarea unu viol) şi Ruslan Verbiţchi (înscenarea transportării ilegale de cartuşe „Kalaşnikov” în Ucraina”. Comunicatul PCCOCS a venit ca răspuns la declaraţia ambasadorului Marii Britanii la Chişinău, care a menţionat că Marea Britanie n-a primit nicio cerere din partea Interpol în privinţa cetăţenilor Republicii Moldova, Veaceslav Platon şi Gheorghe Cavcaliuc.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările