PCRM va vota conducerea Parlamentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Voronin, PCRM FOTO: Adevărul Moldova / Alexandru Tarlev
Vladimir Voronin, PCRM FOTO: Adevărul Moldova / Alexandru Tarlev

Partidul Comuniştilor va vota conducerea Parlamentului, componenţa comisiilor parlamentare de profil şi cea a Biroului permanent.

După şedinţa plenară a Comitetului Central al PCRM, liderul comuniştilor, Vladimir Voronin, a declarat jurnaliştilor că formaţiunea va participa astăzi la şedinţa extraordinară a Parlamentului, în cadrul căreia va vota organele de conducere. Potrivit lui, „situaţia din ţară trebuie deblocată, pentru că nu mai activează nimic de vreo cinci ani”.

Discuţiile cu PLDM şi PD, pozitive

„Am apreciat pozitiv activitatea grupului de lucru, care a purtat consultări cu PLDM şi PD. Am apreciat pozitiv măsurile propuse pentru deblocarea situaţiei din ţară. Pentru că în ţară nu activează nimic de vreo cinci ani. Am decis să participăm la formarea organelor de conducere a Parlamentului. Aceasta a fost decizia de la plenarea CC PCRM”, a spus Voronin.

El nu a precizat dacă PCRM va vota şi candidatura pentru funcţia de prim-ministru, precizând că acest lucru se va decide, după ce va fi votată conducerea Parlamentului. „Vom vedea cine va fi candidatul, apoi vom decide dacă vom vota şeful Guvernului. Azi e prematur să discutăm despre dorinţele noastre. Mai întâi să se propună Guvernul”. În acelaşi timp, preşedintele PCRM a amintit că o funcţie de vicepreşedinte a Legislativului trebuie să revină opoziţiei.

Totodată, V. Voronin a spus că, în perioada negocierilor, au avut loc discuţii atât între grupurile de experţi, desemnaţi pentru aceasta, cât şi întâlniri între liderii partidelor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite