PDM anunţă că îşi retrage reprezentanţii din Guvern, după învestirea preşedintelui R. Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După învestirea preşedintelui, Partidul Democrat îşi va retrage reprezentanţii din Guvern. Anunţul a fost făcut de preşedintele PDM, Pavel Filip, după şedinţă comună a Biroului Executiv al formaţiunii cu preşedinţii organizaţiilor teritoriale ale PDM, transmite IPN.

Într-un briefing de presă, Pavel Filip a menţionat că a fost aprobată o declaraţie a partidului. „PDM a luat decizia, imediat după învestirea în funcţie a preşedintelui ales, să-şi retragă reprezentanţii săi din Guvern, pentru a oferi acestuia posibilitatea de a construi o colaborare eficientă cu legislativul şi executivul în conformitate cu prevederile constituţionale şi respectând votul exprimat de către cetăţeni”, a spus acesta.

Preşedintele PDM a reiterat apartenenta membrilor la valorile europene şi social-democrate. Democraţii consideră că, după doi ani de instabilitate politică, pandemie, criză economică, secetă severă, alegerile parlamentare anticipate ar fi o catastrofă pentru întreaga ţară.

În contextul turului doi al alegerilor prezidenţiale, PDM îşi menţine neutralitatea şi îndemnă în continuare membrii şi susţinătorii săi să voteze conform valorilor pe care le împărtăşesc.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite