VIDEO PDM anunţă că va participa la şedinţele Parlamentului. Filip: Vom fi în opoziţie cu toţi cei care vor călca în picioare valorile europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele fracţiunii parlamentare a PDM, Pavel Filip, a declarat că democraţii vor participa la şedinţele Parlamentului, iar fracţiunea PDM va fi în opoziţie cu toţi cei care vor călca în picioare valorile europene şi care vor submina independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială a ţării.

„Nu vom fi o opoziţie care neagă orbeşte absolut tot. Vom vota proiectele care vor aduce beneficii concrete pentru oameni. Îmi aduc aminte de cei care au refuzat să voteze introducerea vectorului european în Constituţia R.Moldova. Poate că în actualul context ar fi fost utilă această modificare. Vom fi o opoziţie activă şi constructivă. Venim de la guvernare şi cunoaştem foarte bine domeniile de activitate şi le vom monitoriza cu atenţie”, a spus Pavel Filip.

Pavel Filip a precizat că Guvernul său a lăsat actualei guvernări suficienţi bani, iar salariile şi pensiile au fost achitate integral.

„Veniturile la buget le depăşesc pe cele din anul trecut, din perioada respectivă. Sunt peste 3 miliarde de lei în conturile bancare ale Ministerului Finanţelor”, a afirmat ex-premierul.

Filip a promis că democraţii vor monitoriza proiectele ce se află în desfăşurare. Potrivit lui, până la sfârşitul lunii trebuie să înceapă reparaţia celor 2.600 de kilometri de drumuri din cadrul programului „Drumuri Bune 2”.

„Lucrările la Gazoductul Ungheni-Chişinău trebuie să continue în conformitate cu planul aprobat. Peste 100 de mii de oameni urmează să fie conectaţi la apă şi canalizare anul acesta. 2.500 de familii şi-au procurat prima locuinţă în cadrul programului „Prima Casă” şi vom urmări în continuare trendul. Peste 600 de mii de pensionari trebuie să primească de sărbători 600 de lei, aşa cum am aprobat cadrul legal. Am propus ca fiecare copil să primească o indemniaţie lunară de 200 de lei şi vom insista ca acest lucru să se întâmple”, a spus Filip.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite