PDM, despre o 100 de zile de guvernare PSRM-ACUM: Multe promisiuni şi puţine realizări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Democrat susţine că, la o sută de zile de când a venit la guvernare PSRM şi Blocul ACUM, „oamenii se simt de parcă au cumpărat un produs la care au văzut multă publicitate la TV, iar acum, după perioada de probă, au înţeles că totul era doar reclamă”. Liderul PDM, Pavel Filip, a dat luni, 23 septembrie, citirii unui raport de activitate alternativ, transmite IPN.

Potrivit raportului PDM, politicienii de la putere au început cu stângul, chiar din ziua în care a avut loc învestire a Guvernului. „Deşi Constituţia spune clar: „Candidatul pentru funcţia de prim-ministru cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului de activitate”, acest guvern nu a avut un program de guvernare şi nu a demonstrat nici până acum că ar avea viziune”, a spus Pavel Filip.

Liderul PDM a mai declarat că în cele o sută de zile de la prelucrarea mandatului a avut loc „politizarea la maximum a justiţiei şi instituţiilor publice”. Totodată, „sute de profesionişti au fost alungaţi pentru a-i înlocui cu membri de partid şi cumetri”. „Scumpiri în lanţ, majorări de taxe şi impozite, stoparea proiectelor pentru oameni, mai multă confuzie în ce priveşte vectorul european. Acestea sunt realizările guvernului în doar 100 de zile”, a spus Pavel Filip.

Potrivit liderului democrat, ridicările de imunitate şi dosarele penale din ultima perioadă nu sunt altceva decât „o încercare disperată a celor de la guvernare de a-şi acoperi eşecul acestor prime o sută de zile”. De asemenea, a menţionat că „noul Guvern a aprobat până acum 150 de proiecte şi a prezentat în Parlament nouă proiecte”. „Pentru comparaţie, guvernul pe care l-am condus a aprobat în primele 100 de zile 545 de hotărâri de Guvern”, a punctat liderul PDM.

Pavel Filip crede că toate acţiunile din ultima perioadă demonstrează că această guvernare a venit la putere pe o perioadă scurtă de timp.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite