PDM se disociază de declaraţiile lui Ion Chicu: „Pot prejudicia grav relaţia dintre Chişinău şi Bucureşti”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Democrat din Moldova (PDM), condus de ex-premierul Ion Chicu, anunţă că „se disociază de declaraţiile premierului Chicu, care pot prejudicia grav relaţia dintre Chişinău şi Bucureşti”. Democraţii vor cere convocarea de urgenţă a Consiliului Coaliţiei la acest subiect. În acelaşi timp, formaţiunea îşi exprimă dezacordul „şi cu modul tendenţios şi lipsit de respect în care europarlamentarul Siegfried Mureşan”.

„Partidul Democrat din Moldova îşi exprimă profunda îngrijorare în legătură cu controversatul schimb de mesaje dintre prim-ministrul Republicii Moldova, dl Ion Chicu şi europarlamentarul român, dl Siegfried Mureşan. Limbajul dlui Chicu în postarea sa de pe Facebook, etichetările politicianului român şi concluziile pe care le-a formulat sunt inadmisibile şi impardonabile”, se spune într-un comunicat de presă al PDM.

Democraţii au venit cu o reacţie şi la afirmaţiile lui Siegfriend Mureşan. PDM a comunicat că formulările categorice privind “eşuarea gestionarii crizei COVID şi eşuarea reformelor” sunt superficiale şi neadevărate.

„Mai mult, afirmând că Guvernul PDM, Guvernul Filip ”a destabilizat situaţia din RM şi nu a făcut progrese în implementarea reformelor”, dl Mureşan spune un neadevăr cras, pentru că guvernul nostru a atins o cotă de realizare a Agendei de Asociere cu Uniunea Europeană de 65%, progresul în anii 2016-2019 alcătuind 35%, iar perioada indicată caracterizându-se printr-o îmbunătăţire generală a tuturor indicilor”, afirmă democraţii lui Pavel Filip.

MAE de la Bucureşti a reacţionat la afirmaţiile lui Ion Chicu, considerându-le denigratoare şi inadecvate în contextul actual al pandemiei în care România a ajutat Republica Moldova. Totodată, ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, a discutat deja cu omologul său de la Chişinău pe acest subiect, iar ambasadorul Moldovei a fost convocat la Minister.

Premierul Ion Chicu a venit cu o reacţie dură la adresa eurodeputatului român Siegfried Mureşan, după ce acesta a declarat că „Guvernul Republicii Moldova eşuează în gestionarea crizei COVID-19 fiindcă a eşuat şi în implementarea reformelor”.

„Stau si mă uit eu la băieţaşii ăştia români oploşiţi prin structurile europene, care vin cu „patronajul” peste noi. Rataţi, nimic în viaţă şi în ţară realizat, numai de „adus mingi” buni. Ce-ai făcut june în ţara ta, că geme de cea mai mare corupţie din Europa? Ai numai în judeţul Suceava jumate din numărul de bolnavi COVID19 inregistraţi în toată ţara mea. Si medici, cam tot atîţi. Judeţele moldoveneşti au 40% din decedaţi din total pe România. Şi de 2 ori mai mulţi decedaţi moldoveni în dreapta Prutului, decât în stânga, desi numarul populaţiei este egal”, a scris Ion Chicu pe pagina sa de Facebook.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite