PDM: MAI va propune alte măsuri pentru şoferii care parchează neregulamentar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Afacerilor Interne va veni cu alternative la măsurile de sancţionare a şoferilor care parchează neregulamentar, în contextul nemulţumirilor din partea şoferilor, dar şi a cetăţenilor. Despre aceasta a comunicat marţi, 14 noiembrie, Vitalie Gamurari, purtător de cuvânt al PDM, după şedinţa săptămânală a formaţiunii, transmite IPN.

Vitalie Gamurari a spus că problema este acută mai ales în Capitală, unde locuitorii sunt afectaţi de parcările neregulamentare, iar şoferii trebuie să aştepte chiar şi ore întregi până vine agentul rutier pentru întocmirea procesului-verbal şi pentru returnarea plăcuţelor de înmatriculare ridicate. Potrivit lui, ar putea fi făcute unele modificări în legislaţie la acest capitol.

La şedinţă s-a discutat şi despre includerea în Constituţie a sintagmei „limba română”. Vitalie Gamurari afirmă că sunt membri ai partidului care susţin introducerea limbii române în Constituţie, iar alţii sunt împotrivă. 

Purtătorul de cuvânt spune că liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a declarat la şedinţă că limba pe care o vorbeşte este româna şi, indiferent cum o numeşte fiecare, important este să o vorbească corect. 

Vitalie Gamurari a mai spus că PDM nu va avea o poziţie unică referitor la acest subiect, fiecare deputat se va expune personal.

Un alt subiect discutat a vizat remanierile în Guvern, în baza evaluării activităţii miniştrilor. Urmează ca până la jumătatea lunii decembrie să fie finalizată evaluarea activităţii miniştrilor, iar cei care nu au făcut faţă sarcinilor, vor fi demişi.


Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite