PDM şi PCRM, înregistraţi în calitate de participanţi la referendumul din 24 februarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Democrat şi Partidul Comuniştilor au fost înregistraţi în calitate de participanţi la referendumul republican consultativ, care avea loc concomitent cu alegerile parlamentare, pe din 24 februarie 2019. Deciziile au fost aprobate în şedinţa de vineri, 28 decembrie, a Comisiei Electorale Centrale, transmite IPN.

Partidul Democrat a fost înregistrat cu opţiunea „Pentru”, iar Partidul Comuniştilor cu opţiunea „Contra”.

Înregistrarea în calitate de participanţi la referendumul republican consultativ din 24 februarie 2019 a început pe 26 decembrie. Documentele se depun la CEC până pe 24 ianuarie. Campania electorală începe pentru fiecare candidat odată cu înregistrarea.

Alegătorii vor fi întrebaţi la referendum dacă sunt de acord cu  reducerea numărului deputaţilor din Parlament de la 101 la 61. De asemenea, vor răspunde la întrebarea: „Sunteţi pentru ca poporul să poată revoca (demite) deputaţii din funcţie dacă nu îşi îndeplinesc corespunzător obligaţiile sale?”. Vor exista două opţiuni de alegere – pentru şi contra.

Cheltuielile pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului republican consultativ din 24 februarie 2019 sunt estimate la peste 10 milioane de lei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite