PDM va veni cu un proiect care va condamna coruperea deputaţilor: Aceste practici nu-şi mai au locul în viaţa politică a R. Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fracţiunea Partidului Democrat din Moldova va veni cu un proiect de hotărâre a parlamentului cât mai curând posibil, care va condamna acţiunile de corupere a deputaţilor şi traseismul politic.

„Asemenea practici nu-şi mai au locul în viaţa politică a Republicii Moldova. Vom face apel către toţi parlamentarii să susţină acest proiect”, a declarat preşedintele Partidului Democrat din Moldova, Pavel Filip, transmite IPN.

În cadrul unui briefing de presă, Pavel Filip a menţionat că „au început să curgă ofertele” pentru deputaţi, primari, consilieri. „Câteva sute de mii ca să treci la Candu, ceva mai mult ca să treci la grupul Şor… Zilnic primarii, consilierii, deputaţii noştri au fost terorizaţi cu sume grase să părăsească partidul şi să se alăture la alegere uneia dintre aceste două organizaţii”, a spus acesta.

Pavel Filip a mai spus că dacă până acum se vorbea de oferte de sute de mii, zilele acestea „disperarea a ajuns şi la şase zerouri”. „Peţitorii care umblă prin ţară în pelerinaj pe la echipele noastre din teritoriu sunt apropo, printre alţii, Vladimir Cebotari şi Marina Tauber, fiecare reprezentând câte un stăpân, au primit indicaţii să mărească tempourile”, a adăugat preşedintele Partidului Democrat din Moldova.

Acesta a precizat că exact acum un an, Partidului Democrat „intra în cea mai complicată perioadă a sa” şi că echipa a trecut prin „momente grele, încercări de a scoate partidul în afara legii, dosare fără fundament şi altel”e.

Pavel Filip a menţionat că, între timp, împreună cu colegii din partid, au înţeles şi conştientizat greşelile care s-au făcut în trecut din cauza cărora „partidul şi oamenii buni din partid au avut de suferit”, iar astăzi condamnă cu fermitate acest trecut al PDM. „În tot acest timp, partidul a fost supus unor atacuri fără precedent, nu doar din partea puterii de atunci, ci şi din partea celor care mai ieri stăteau la cârma partidului”, a mai spus acesta.

De asemenea, Pavel Filip a declarat că s-au făcut „încercări disperate” de a prelua conducerea partidului. „S-au făcut presiuni direct asupra mea, înainte, dar şi după ce am primit de la colegi încrederea, dar şi mandatul de preşedinte. Noi ne-am luat un angajament foarte clar, să restabilim bunul nume al Partidului Democrat şi să construim un partid sănătos. Partidul Democrat nu este doar Vlad Plahotniuc, Partidul Democrat sunt miile de oameni dedicaţi din echipele noastre din întreaga ţară”, a spus preşedintele Partidului Democrat din Moldova.

https://www.ipn.md/ro/pdm-va-veni-cu-un-proiect-care-va-condamna-7965_1074041.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite