Pe lângă Ministerul Afacerilor Externe va fi creat Institutul Diplomatic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Pe lângă Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, va fi înfiinţată o nouă structură – Institutul Diplomatic. În cadrul instituţiei vor fi oferite cursuri de formare pentru diplomaţii moldoveni şi străini, cât şi pentru oficialii guvernamentali, pentru experţi din sectorul asociativ şi privat. Prevederile se conţin într-un proiect de hotărâre elaborat de către MAEIE, transmite IPN.

Institutul Diplomatic nu va face parte din sistemul naţional de învăţământ şi nu va fi supus dispoziţiilor legale în vigoare cu privire la acreditarea şi licenţierea instituţiilor de învăţământ şi celor privind sfera ştiinţei şi inovării. Conducerea acestuia va fi asigurată de un director numit şi revocat în funcţie de către ministrul de externe.

Noua structură va fi finanţată din contul şi în limita alocaţiilor bugetare, aprobate ministerului şi din alte venituri: sponsorizări, donaţii, precum şi publicaţii, proiecte de asistenţă externă etc.

Personalul scriptic al Institutului va constitui cinci unităţi, inclusiv directorul. În primă etapă, MAEIE va asigura Institutul cu spaţiul necesar pentru desfăşurarea activităţii din contul încăperilor disponibile, ale acestuia din sediul central de pe strada 31 August 1989. Impactul asupra bugetului, la etapa iniţială îl va constitui doar fondul de salarizare a unităţilor de personal prevăzute de structura personalului scriptic al Institutului – aproximativ 500 de mii de lei anual.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite