PL invită forţele unioniste să se alăture Mişcării Unioniste din Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Republican al Partidului Liberal la şedinţa de duminică, 15 decembrie, a votat unanim şi a aprobat formarea Mişcării Unioniste din Republica Moldova. Liberalii cheamă toţi unioniştii, din politică şi din societatea civilă, să se alăture Mişcării, pentru a contribui la securizarea procesului de reîntregire a neamului românesc şi de integrare europeană, transmite IPN.

Într-o postare pe Facebook a formaţiunii este menţionat faptul că în cadrul Mişcării Unioniste se va propune a fi promovate fuziuni, dacă se va dori va putea fi păstrată identitatea de partid, însă toate acţiunile urmează a fi făcute în comun, inclusiv participarea în alegerile prezidenţiale, parlamentare etc.

Liderul PL, Dorin Chirtoacă, a spus în deschiderea şedinţei Consiliului Republican că aceeaşi strategie ar urma să fie aplicată şi în cadrul discuţiilor cu partidele proeuropene, care au aceleaşi obiective ca şi unioniştii, poate mai puţin unirea. Fostul primar al capitalei susţine că oamenii aşteaptă consolidarea forţelor unioniste şi proeuropene nu pur şi simplu să se manifeste, dar în anumite momente să fie luate decizii consolidate, care să ducă la obţinerea majorităţii în toate entităţile.

„Noi trebuie să ajungem la o formulă când nici un vot nu se pierde atât din partea Mişcării Unioniste, cât şi din partea partidelor proeuropene, în aşa fel încât chestiunea din cauza căreia noi de multe ori ne batem între noi, să nu fie speculată de către stânga, inclusiv cea pro-rusă. Până la urmă ei ajung tot timpul să guverneze, să controleze structurile statului, iar noi rămânem la marginea evenimentelor”, a spus Dorin Chirtoacă.

Invitaţiile privind alăturarea la Mişcarea Unionistă vor fi transmise tuturor subiecţilor interesaţi oficial.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite