Plahotniuc critică partidele proeuropene şi unioniste de la Chişinău şi anunţă că PDM va fi un partid „pro-Moldova”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PDM, controversatul om de afaceri Vlad Plahotniuc, a criticat toate partidele din Republica Moldova pentru faptul că acestea „s-au creat şi s-au dezvoltat pe teme geopolitice, iar oamenilor li s-a indus permanent ideea că problemele ţării pot fi rezolvate doar dacă esti proeuropean, prorus, proamerican, unionist etc”.

Potrivit lui, niciodată un partid politic nu a acţionat „pentru moldoveni, pro-Moldova”, sugerând că PDM va fi acel partid care ar urma să schimbe situaţia în acest sens.

„A fost creată falsa senzaţie că de viitorul Moldovei are grijă cineva din exterioul ţării. Toate aceste poziţionări arată că, în realitate, politicienii s-au îndepărtat de oameni şi problemele lor”, a subliniat democratul.

Plahotniuc a accentuat că „PDM va avea o poziţionare mult mai clară pe scena politică, care reiese din ceea ce aşteaptă cetăţenii de la un partid politic”.

În aceeaşi ordine de idei, preşedintele PDM a anunţat că, pentru perioada următoare, PDM se va „defini categoric un partid pro-Moldova, un partid care acţionează pentru toţi moldovenii”.

El a mai precizat că „modernizarea ţării după modelul occidental este cea mai potrivită şi singura cale reală care poate aduce rezultate dorite de moldoveni”.

Afirmaţiile lui Vlad Plahotniuc au fost făcute vineri, 14 septembrie, după şedinţa Consiliul Politic Naţional al Partidului Democrat din Moldova, unde s-a stabilit strategia partidului pentru perioada următoare, modul în care formaţiunea va activa ca principal partid de guvernare, dar şi cum va arăta viitorul program de guvernare al partidului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite