Politică

articolul anterior articolul urmator

Plahotniuc neagă că Moldova este stat capturat: Alegerile prezidenţiale şi cele din Chişinău au fost câştigate de opoziţie

8
12 Jun 2018 00:54:32
Autor: Iurii Botnarenco
FOTO pdm.md
FOTO pdm.md

Preşedintele PDM, controversatul afacerist Vlad Plahotniuc, susţine că Republica Moldova nu este un stat capturat, precum afirmă partidele de opoziţie şi unii experţi politici, pentru că în aşa situaţie Primăria Chişinău şi Preşedinţia nu puteau fi câştigate de opoziţie.

„În ciuda speculaţiilor şi a unor campanii de manipulare, alegerile s-au desfăşurat democratic şi corect, iar o dovadă este inclusiv faptul că primar a devenit un reprezentant al opoziţiei. Vă amintiţi cât de multe manipulări au existat în această campanie electorală că alegerile vor fi fraudate, în ambele tururi tema asta a fost una principală. S-a dovedit că nu a fost aşa şi că totul a fost doar minciună şi victimizare”, a afirmat Vlad Plahotniuc într-un interviu pentru Tribuna.

Potrivit lui, alegerile din Chişinău ar fi dat un semnal că Chişinăul „merge mai departe pe calea proeuropeană”. 

„Ce ţară cu aspiraţii proeuropene mai eram noi cu un socialist primar şi un socialist preşedinte al ţării? PDM a subliniat şi pe parcursul campaniei electorale acest aspect, faptul că e vital să nu câştige socialiştii alegerile din Chişinău”, a menţionat democratul.

El a adăugat că PDM a demonstrat „cât de falsă este teza statului capturat”. 

„Cum poţi să vorbeşti despre un stat capturat, când alegerile prezidenţiale sunt câştigate de opoziţia de stânga, iar cele pentru Chişinău de opoziţia de dreapta? Rezultatul alegerilor din capitală aduce mai mult echilibru în stat, opoziţia de dreapta are acum ocazia să treacă de la vorbe la fapte, să demonstreze de ce e capabilă. Astăzi nu există un singur pol al puterii în Republica Moldova, fiindcă vedem că ea este deţinută în mod fragmentar de principalele forţe politice din ţară”, a încheiat Plahotniuc.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Maria Lazăr
12.06.2018, 09:16:22

Acum hai spuneți că nu are Plahotniuc dreptate, dacă era țara asta captivă așa cum spun unii, mai cîștiga Năstase primăria ? Plus la asta tot ei urlau că alegerile vor fi fraudate, apoi au fost ele ori nu fraudate ? Nuștiu de ce, dar am așa o impresia că Plahotniuc e poate unicul politician din Moldova car spune lucrurilor pe nume.

-1 (1 vot)
Lev Alexandru
12.06.2018, 09:39:23

Ai dreptate si tu Maria si Plahotniuc, odata ce a cistigat Nastase nu mai vad stiri de genul fraudari si stat capturat, ce ne mai prostesc ei si oamenii cred in povesti.

-1 (1 vot)
Jr Proxi
12.06.2018, 09:16:46

Comentariu considerat abuziv.

Veronica Savcenco
12.06.2018, 09:35:38

Dodon, Nastase si Usatii toti trei sunt parteneri care au inceput impreuna si pas cu pas fiecare isi ia pentru el cate o parte a Moldovei.

-1 (1 vot)
Sîrbu Vova
12.06.2018, 09:43:21

Nu credeam că voi spune asta, dar Plaha are dreptate. Ian dă să vedem ce fac, cu ce rezultate vin ei, nu doar vobe și critici dar rezultate nimic. Hai arâtați, dacă nu la revedere la următoarele alegeri.

-1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (8)