Plahotniuc: Răsturnarea Guvernului Sandu a confirmat avertizarea mea că Dodon va impune jocul său personal şi va duce Moldova spre Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul lider al PDM Vlad Plahotniuc a negat informaţiile, într-o postare pe Facebook, că este implicat în demisia Guvernului Sandu şi învestirea Guvernului Chicu. Potrivit lui, răsturnarea Guvernului Sandu a confirmat avertizarea sa că Igor Dodon „va impune jocul său personal, va aduce Moscova stăpână peste politica moldovenească”.

Vlad Plahotniuc a menţionat că Igor Dodon „va face tot posibilul să concentreze principalele pârghii politice în mâinile sale şi să reorienteze vectorul geopolitic al ţării dinspre Occident spre Rusia”. 

„Miza anti-Plahotniuc a fost, de fapt, o capcană pentru blocul ACUM, a fost o miză pro-rusească. Astăzi, după căderea Guvernului Sandu, Moldova nu mai are nicio şansă să urmeze, ca altădată, un traseu euro-atlantic de dezvoltare, orientarea fermă pro-europeană din ultimii ani este în prezent grav compromisă, iar vina pentru acest dezastru geopolitic aparţine şi liderilor blocului ACUM”, a spus Plahotniuc.

El susţine că „lipsa de flexibilitate, lipsa de strategie, inclusiv nedorinţa lor de a dialoga şi duşmănia faţă de democraţi i-a aruncat pe liderii blocului ACUM în braţele socialiştilor şi i-a dus pe o cale greşită, cu consecinţe grave pentru ţară, mai întâi de toate”. 

„Totodată, acel vot a reprezentat şi o notă dată Guvernului Sandu la capitolul profesionism şi capacitate de guvernare. Comparativ cu rezultatele concrete oferite de guvernarea PDM, lucrurile au intrat brusc în declin: în cele cinci luni ale guvernării PSRM-ACUM, în afară de repetarea vechilor promisiuni electorale, nu s-a auzit şi nu s-a văzut nimic bun. Spre deosebire de ei, guvernul PDM, graţie profesionismului şi bunei organizări, a reuşit să aducă mai multă disciplină în finanţele publice şi la vamă, majorând peste orice aşteptări veniturile la bugetul public, an de an, lună de lună, astfel încât în cei trei ani de guvernare la buget a venit suplimentar o sumă de aproximativ 35 de miliarde de lei”, a afirmat Vlad Plahotniuc.

Vlad Plahotniuc a declarat că regretă „că reprezentanţii blocului ACUM au refuzat categoric dialogul cu PDM chiar şi după ce a fost demis Guvernul Sandu”. 

„Deşi au existat multe voci atât în interiorul Republicii Moldova, cât şi în exterior, ca deputaţii PAS şi PPDA să facă alianţă cu PDM, şi să instaleze un nou guvern pro-european, liderii blocului ACUM au întors din nou spatele, lansând noi atacuri la adresa democraţilor. Sper că se vor maturiza totuşi politic odată şi odată, mai bine mai devreme decât mai târziu”, a accentuat Plahotniuc.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite