Platforma DA se va adresa la Curtea Constituţională privind anularea votului pe toate proiectele controversate votate de socialişti şi Partidul Şor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul Alexandru Slusari FOTO IPN
Deputatul Alexandru Slusari FOTO IPN

Platforma DA anunţă că se va adresa la Curtea Constituţională în speranţa că Înalta Curte va anula toate proiectele de lege care au fost votate în şedinţa Parlamentului de miercuri, 3 decembrie. Potrivit deputaţilor Platformei DA, procesul de votare s-a desfăşurat cu încălcarea tuturor procedurilor.

„Azi a fost legalizată nunta şordon! Contrar prevederilor regulamentului pe bandă rulantă au fost votate proiecte dubioase, care dezbină societatea, sustrag atenţia de la politica fiscal concepută cu creştere de preţuri, scheme, scumpiri, abuzuri de divers gen. Acum 3 minute a fost schimbată şi componenţa Biroului Permanent  al Parlamentului. Republica Moldova trebuie să înteleagă că avem un guvern nelegitim susţinut acum oficial de coaliţia dodon-şor”, a delcarat Alexandru Slusari. 

El a menţionat că „este o ultimă zvâcnire, încercare disperatată a lui Dodon să-şi păstreze pârghiile de administrare, inclusiv prin schimbarea subordonării SIS-ului. În scurt timp toată această mârşevenie va fi contestată juridic, ne asteptăm şi la proteste. A existat posibilitatea să lucrăm în interesul oamenilor, dar Dodon nu ştie ce înseamnă demnitate, decenţă şi a recurs la metode de grotă. Platforma DA va contesta tot ce s-a întâmplat azi în Parlament!”, a mai spus Slusari.

Deputatul Dinu Plîngău a completat: „Este un lucru grav, o etapă de degradare a legislativului fără precedent. Pe lângă show-ul pe care l-aţi văzut, socialiştii pretind că au votat acte normative. De fapt, ei au pus bazele federalizării şi au acordat statul special limbii ruse, dar noi avem deja pregătite sesizări la Curtea Constituţională pe aceste proiecte, care contravin Constituţiei”. 

„S-au încălcat şi toate proceduriel prin care trebuie adoptate actele legislative în Parlament şi vom pregăti toate demersurile necesare pentru a contesta procedurile respective abuzive prin care au fost adoptate legile. Au fost votate proiecte de legi controversate  într-un haos inimaginabil şi ne vom adresa la Curtea Constituţională privind anularea voturilor acordate de o mână de deputaţi compromişi unor proiecte anti-populare şi toxice. Vom anula, practic, toată şedinţa plenară de azi” a adăugat Plîngău.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite