Platforma DA cere anularea taxei pentru lucrurile personale aduse de peste hotare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Slusari, vicepreşedinte Platforma DA
Alexandru Slusari, vicepreşedinte Platforma DA

Platforma DA, partid extraparlamentar, cere anularea celor 20% din taxa pentru lucrurile personale pe care cetăţenii moldoveni din diasporă le achită când revin acasă. Formaţiunea solicită ca respectivul proiect să fie inclus în bugetul pentru anul 2022, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă, formaţiunea a amintit că, în timpul campaniei electorale, preşedinta Maia Sandu a promovat un proiect de lege care prevede ca persoanele care au locuit peste hotare cel puţin trei ani să poată introduce în Republica Moldova, la revenire, bunuri personale, obiecte de uz casnic, mobilă, echipamente. Platforma DA solicită guvernării să includă prevederile proiectului în cauză în legea bugetul pentru anul 2022. 

„Acesta ar fi un semnal important că, într-adevăr, diaspora este binevenită acasă şi sunt luate măsuri concrete de facilitare a reintegrării diasporei acasă”, se spune în comunicatul formaţiunii.

Alte solicitări ale Platformei DA pentru diasporă se referă la crearea de servicii de reintegrare; facilitarea angajării în câmpul muncii, implicit prin oferirea cursurilor de reprofilare profesional; crearea unui program pentru reîntoarcerea temporară a competenţelor şi expertizei diasporei şi facilitarea investiţiilor din diasporă acasă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite