Platforma DA cere Parlamentului revenirea la proiectul plafonării „salariilor exagerate”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Năstase, ex-deputat Platforma DA.
Vasile Năstase, ex-deputat Platforma DA.

Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr îndeamnă deputaţii să revină la proiectul plafonării salariilor exagerate, înaintat în legislatura precedentă, şi să-l voteze în a doua lectură, transmite IPN.

Într-un briefing de presă, ex-deputatul Vasile Năstase a remarcat că se atestă un decalaj uriaş între salariile unor demnitari şi cele ale altor oameni angajaţi în sfera bugetară (profesori, medici). Pentru a reduce din acest decalaj, e nevoie de votarea în lectură finală a iniţiativei de plafonare a salariilor.

În acelaşi context, Platforma Demnitate şi Adevăr consideră inoportună, neavenită şi imorală decizia de a majora salariile judecătorilor. Prin votarea amendamentului în cauză a fost încălcată şi Constituţia, întrucât „produs legislativ al Olesei Stamate” a trecut fără avizul Guvernului, cum se cere, a notat fostul parlamentar.

În urma unui amendament la proiectul politicii bugetar-fiscale, semnat de deputaţii PAS, Olesea Stamate, Veronica Roşca şi Igor Grosu, a fost aprobată practic o dublare a remunerării judecătorilor Curţii Constituţionale, până la aproape 82 de mii de lei lunar.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite