Platforma DA: Majorările salariale promise de PDM sunt o cacealma şi o tentativă publică de corupere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO privesc.eu
FOTO privesc.eu

Nişte fărâmituri aruncate de guvernare autorităţilor locale. Aşa comentează Platforma Demnitate şi Adevăr proiectul de lege ce vizează majorările salariale. Într-un comunicat de presă, citat de IPN, formaţiunea atenţionează că vor fi majorate cu până la 50% doar salariile persoanelor cu statut de demnitate publică, nu şi ale altor angajaţi ai autorităţilor publice locale, transmite IPN.

Reprezentanţii partidului mai spun că va creşte cu până la 15% remunerarea personalului tehnic din administraţia locală, precum paznici şi şoferi. Însă salariile funcţionarilor publici de la nivel local, precum secretarii consiliilor locale, angajaţii diverselor direcţii şi secţii, contabili etc, rămân neschimbate. În acest context, formaţiunea atenţionează că în realitate, cea mai mare insuficienţă de cadre există anume la acest nivel al administraţiei publice locale.

PDA consideră că aceste majorări urmăresc fortificarea resursei administrative loiale în teritoriu, vizează doar câteva sute de demnitari, factorii de influenţă în regiuni, în scopul implicării plenare a acestora în campania electorală în interesul PDM şi al liderului acestuia.

„Totodată, aceşti oameni vor fi „stimulaţi” să muncească pentru guvernare, de frica punerii pe rol a dosarelor penale. Se aplică politica clasică a bâtei şi turtei”, se spune în comunicat.

Potrivit PDA, prin faptul că nu vor fi majorate salariile celorlalţi funcţionari publici regimul transmite un mesaj tranşant de încurajare în continuare a corupţiei. Totodată, prin această decizie discriminatorie regimul intenţionat produce discordie în rândurile funcţionarilor administraţiei locale. Astfel, PDA cere majorarea salariilor tuturor angajaţilor autorităţilor locale cu cel puţin 50%.

„Noi am identificat şi am publicat de mai multe ori eventualele surse de finanţare suplimentare pentru mai multe majorări de salarii, pensii şi resurse de alimentare a copiilor. Acestea sunt: anularea construcţiei Arenei Sportive în baza parteneriatului Plahotniuc-Dodon, anularea legii privind impunerea populaţiei să recupereze miliardele furate în suma dublă şi altele”, se mai spune în comunicat.

Totuşi, spun reprezentanţii PDA, pentru a atinge un nivel de salarizare suficientă pentru angajaţii autorităţilor locale în mod prioritar este nevoie de implementarea unei reforme reale de descentralizare financiară, administrativă şi politică.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite