Platforma DA: Plahotniuc cheltuie miliarde pe distracţii, dar îşi bate joc de alimentaţia copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anunţul guvernării, precum că de la 1 septembrie se vor majora cheltuielile pentru alimentaţia copiilor în şcoli şi grădiniţe cu 2 lei este o „bătaie de joc”, consideră conducerea Platformei Demnitate şi Adevăr. În calitate de exemplu a fost numit proiectul „Arena Chişinău”, unde vor fi redirecţionate circa 200 mln lei.

Mai mult, PDA susţin că alocarea terenului s-a făcut cu abateri, iar compania care se va ocupa de construcţia „Arenei Chişinău” este apropiată lui Vladimir Plahotniuc, preşedintele PDM şi lui Igor Dodon, preşedintele Moldovei. Declaraţiile au fost făcute astăzi, 18 iulie, în cadrul unei conferinţe de presă de către Andrei Năstase, lider PDA.

„Recent Guvernul Plahotniuc – Filip a anunţat majorarea, începând cu 1 septembrie, a cheltuielilor pentru alimentaţia copiilor în şcoli şi grădiniţe cu tocmai 2 lei. Pentru acest gest „generos” cu tentă electorală Guvernul va aloca 51 mln lei. În acest context, vă amintim că doar pentru finanţarea lucrărilor de construcţie a Arenei Chişinău, inclusiv a obiectelor de agrement adiacente în comuna Stăuceni, regimul preconizează să aloce 200 mln lei şi să sacrifice un teren de circa 70 ha cu valoare de piaţă de aproximativ 50 mln Euro, echivalentul a unui miliard de lei”, a declarat preşedintele PDA, Andrei Năstase.

În acest context, conducerea PDA a cerut anularea tuturor actelor normative privind alocarea terenului şi mijloacelor bugetare pentru construcţia complexului „Arena Chişinău”, dar şi majorarea substanţiala a cheltuielilor pentru alimentaţia suficienta a copiilor în şcoli şi în grădiniţe. „În Moldova bătrânii mori de singurătate, tinerii sunt expulzaţi din ţară. Acum îşi bat joc şi de copii. Este amoral să cheltui milioane de lei pe chefuri şi să distrugi sănătatea copiilor. Atât timp cât vom admite acesta, vom fi distruşi. Doar împreună putem schimba lucrurile ”, a declarat Chiril Moţpan, secretar general PDA.

În acelaşi timp, PDA susţine că în acest an din bugetul de stat se vor aloca 810 milioane de lei doar pentru acoperirea garanţiilor de stat oferite în urma jafului din sistemul bancar. În aceste condiţii, PPDA a solicitat: „anularea Legii privind recuperarea de la populaţia Republicii Moldova a miliardelor furate de Plahotniuc si complicii săi, conectarea reală a serviciilor speciale ale ţărilor civilizate la ancheta „jafului secolului” şi recuperarea banilor furaţi”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite