Platforma DA va depune un denunţ faţă de nota SIS cu referire la doi judecători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dinu Plîngău, preşedinte interimar Platforma DA
Dinu Plîngău, preşedinte interimar Platforma DA

Membri ai Platformei DA anunţă că vor depune astăzi un denunţ la Procuratura Generală, pentru a cere investigarea faptelor imputate judecătorilor Dorel Musteaţă şi Nina Cernat în nota Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS), transmite IPN.

Într-o conferinţă de presă, preşedintele interimar al formaţiunii, Dinu Plîngău, a spus că Platforma DA critică numirea de către Parlament a lui Dorel Musteaţă la funcţia de judecător al Curţii Supreme de Justiţie (CSJ), în condiţiile bănuielilor de lipsă de integritate.

Ca rezultat al informaţiilor apărute în spaţiul public cu privire la nota SIS, Platforma DA a cerut explicaţii de la autorităţile responsabile, fapt ce a dus la intimidarea membrilor de partid care au vorbit în spaţiul public despre aceste probleme. Dorel Musteaţă a expediat pe numele lui Alexandru Slusari o cerere prin care îl avertizează de răspundere penală. Dinu Plîngău şi Chiril Moţpan au fost atacaţi cu ameninţări cu judecata din partea şefului IGP, Iurie Podarilov, acu comunicat membrii Platformei DA

Săptămâna trecută, Procuratura Anticorupţie a anunţat începerea urmăririi penale pe fapte invocate în nota informativă a SIS, însă până în prezent procurorul general interimar nu a venit cu solicitări către CSM. Se creează impresia că anunţul PA a fost făcut doar pentru a linişti opinia publică, a subliniat Dinu Plîngău.

Ex-deputatul Platformei DA, Alexandru Slusari, a făcut un apel către guvernare „să schimbe, cât nu-i târziu, linia de guvernare, deoarece nu va ajunge departe în reformarea justiţiei şi alte direcţii cu această politică”. Oamenii compromişi, mai devreme sau mai târziu, vor acapara statul, a asăugat Alexandru Slusari.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite