Platforma DA iniţiază colectarea semnăturilor pentru a convoca Parlamentul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Fracţiunea parlamentară a Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr propune iniţierea procedurii de organizare de urgenţă a şedinţei extraordinare a Parlamentului. În acest sens, urmează să fie lansată colectarea a 34 de semnături ale deputaţilor, transmite IPN.

Anunţul a fost făcut de către vicepreşedintele Parlamentului, vicepreşedinte al Platformei, Alexandru Slusari, care a menţionat că şedinţa urmează să fie convocată pentru a discuta situaţia dezastruoasă din agricultură şi pentru a veni cu soluţii.

Alexandr Slusari a declarat într-o conferinţă de presă că Platforma DA propune ca pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare a Parlamentului să fie inclusă audierea prim-ministrului şi a ministrului agriculturii, dezvoltării regionale şi mediului privind situaţia în agricultură. Audierea urmează să aibă loc prin prisma necesităţii introducerii stării de urgenţă în mai multe raioane ale ţării în legătură cu calamităţile naturale, dar şi adresării către partenerii externi după asistenţă.

Deputaţii din Platforma DA mai propun examinarea modificărilor la Legea cu privire la Camera de Comerţ şi Industrie, şi anume deblocarea procedurii eliberării certificatelor de forţa majoră. Un alt proiect propus este cel cu privire la instituirea vacanţei fiscale pentru unele categorii de întreprinderi. Mai exact, se propun vacanţele fiscale inclusiv pentru toţi fermieri afectaţi de calamităţi naturale.

„Suntem gata să discutăm proiectul ordinii de zi cu alţi deputaţi şi vom accepta orice alte proiecte elaborate în beneficiul categoriilor de persoane afectate de criza generalizată din Republica Moldova, cu condiţia ca iniţiativele respective să fie realiste, lipsite de populism şi fără intenţii imorale de a obţine dividende politice electorale gratuite. Momentan, considerăm că există posibilitatea obiectivă de a identifica, chiar în august, 500 de milioane de lei pentru compensarea pierderilor agricultorilor la cerealele de prima grupă şi plantaţiile multianuale deteriorate de grindină. În septembrie vom găsi resurse şi pentru compensarea prejudiciului la culturile de primăvară”, a menţionat Alexandru Slusari.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, în cazul în care legislativul nu se află în sesiune ordinară, acesta se poate întruni în sesiune extraordinară sau specială la cererea preşedintelui ţării, a preşedintelui Parlamentului sau a 1/3 din numărul deputaţilor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite